Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

HE Doet: Veggie Challenge 2024

Tijdens onze jaarlijkse Veggie Challenge deden dit jaar welgeteld 30 collega’s mee. Met als doel om in 9 dagen minder vlees, vis en zuivel te eten en zoveel mogelijk CO2 te besparen. Samen bespaarden of beschermden we in totaal:

  • 13 dieren
  • 3500 douchebeurten370 m² land
  • Bijna 200kg CO2

Sommige collega's hadden als persoonlijk doel gesteld om vlees en vis te minderen, en een aantal probeerden zelfs een veganistische leefstijl. Dierlijke producten zijn verantwoordelijk voor ongeveer 60% van de voedselgerelateerde uitstoot van broeikasgassen. Vlees en zuivelproducten zijn de onderdelen van ons dieet die het meest schadelijk zijn voor ons klimaat, en in het algemeen voor het milieu. Door bewust om te gaan met ons eetgedrag, leveren de collega's een bijdrage aan een beter klimaat, de eigen gezondheid en het welzijn van dieren.

De winnaars van de Veggie Challenge 2024

De collega’s werden verdeeld over twee groepen, team Amsterdam e.o. en team rest van Nederland. Beide teams deden flink hun best, maar team Amsterdam ging er met de winst van door. Er waren ook individuele prijzen te winnen, deze gingen naar Givenny, Thomas en Roeland. Zij maakten de meeste impact met hun eetgedrag! Maar de grootste winst is natuurlijk een stukje bewustwording. Meerdere collega's gaven aan in de toekomst vaker plantaardig te eten. Deze challenge werd georganiseerd door HE-Doet, ons eigen initiatief om maatschappelijk verantwoorder te ondernemen.

photo-2024-05-06-18-15-46.jpg

Ook een Veggie Challenge organiseren?

Kijk dan op de website van Proveg of download de Veggie Challenge App. De app biedt alle extra ondersteuning voor beginnende vleesminderaars, vegetariërs en vegans. Een handige tool om je lievelingsrecepten op te slaan, je voortgang bij te houden, je weekmenu samen te stellen en nog veel meer. De app helpt je waar en wanneer je maar wilt. Zo neem je jouw persoonlijke Veggie Challenge coach mee de supermarkt in en wordt koken nog leuker. Daarnaast kun je in de app zien hoeveel impact jij hebt gemaakt met jouw eetpatroon. Je ziet elke dag hoeveel dierenlevens, CO2, water en land je bespaart door vega(n) te eten.

Terug naar overzicht

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.