Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Traineeship bij HE

Op 1 maart 2024 is ons 7e traineeship vam start gegaan. In een periode van negen maanden stomen we de trainees klaar tot adviseur en geven we veel aandacht aan hun ontwikkeldoelen, het trainen van vaardigheden en het ontdekken van het Haute Equipe werkveld. Heb je interesse in een traineeship binnen het publieke domein? In 2025 start naar verwachting een nieuw programma. Wil je alvast kennis maken? Neem contact op met Riffad via riffad.dhonre@haute-equipe.nl of 06-21509816.

groepsfoto-2024.png

Ons traineeship

Als trainee leer en ontwikkel je voornamelijk in de praktijk, ver weg van de schoolbanken. Leren in de praktijk bij onze opdrachtgevers zorgt  niet alleen vppr betrokken adviseurs, maar ook, zoals wij dat graag zeggen, blije adviseurs. Dat doen we met betrokken collega’s, relaties vanuit onze klantenkring en diverse externe experts. Het delen van kennis en ervaring vanuit de opdrachten, aangevuld met de vakkennis van de organisatie staan centraal in het traineeship.

Het Haute Equipe werkveld

In het Haute Equipe werkveld komen aan de hand van inhoudelijke modules alle domeinen en andere specifieke, voor Haute Equipe relevante, thema’s aan bod. Voorbeelden hiervan zijn: duurzaamheid, robotic process automation, privacy/AVG, het in control statement en samenwerkingsverbanden.

Tegelijkertijd kun je focussen op je persoonlijke ontwikkeling, adviesvaardigheden en schrijfvaardigheden. Naast de trainingen word je begeleid door onze HR-partner en coach/senior adviseur(s). Zij ondersteunen je op een professionele en enthousiaste manier in je ontwikkeling en helpen je jouw droombaan te realiseren.

Leren en waarderen in de praktijk

Tijdens de traineeperiode werk je bij onze klanten (opdrachtgevers) onder begeleiding van een senior of medior adviseur of voer je zelfstandig een opdracht bij de klant uit. Deze periode is gericht op het leren werken in de organisatie, in de domein-specifieke context. De opdrachten die je daar uitvoert zijn gericht op een operationeel en tactisch niveau. Begeleiding vindt plaats  op persoonlijk en individueel niveau. De docenten helpen je bij het ontwikkelen van de adviesvaardigheden en je rol als adviseur bij de klant; door evaluatie en tips voor ontwikkeling. Denk hierbij aan vragen als: hoe presenteer ik mijzelf als adviseur, hoe zien anderen mij en hoe kan ik de anderen meenemen in mijn verhaal?

Het traineeship

We hanteren vier uitgangspunten bij het traineeprogramma:

  1. De trainee opleiden tot een volwaardig junior adviseur.
  2. We bieden kleinschaligheid en veiligheid.
  3. Het ontwikkelproces van trainee staat centraal.
  4. Leren en werken vindt plaats in de praktijk.

Wanneer je kiest voor het traineeship bij Haute Equipe ga je in negen maanden gezamenlijk een programma doorlopen met daarin:

  • inhoudelijke trainingen op al de adviesterreinen van Haute Equipe; 
  • vaardighedentrainingen; 
  • presentaties over de Haute Equipe-werkwijze en -visie; 
  • advies- en detacheringsklussen bij onze opdrachtgevers; 
  • persoonlijke begeleiding/ontwikkeling; en 
  • een multidisciplinaire groepsopdracht voor een overheidsinstantie. 

Gelukkig is dat niet het enige, want naast mooi en interessant werk staan er nog veel andere, ietwat luchtigere zaken op de planning: denk aan etentjes, pingpongen, een weekend weg met alle trainees, biljarten, quizzen, darten, borrelen, teambuilding, bijeenkomsten met al je HE-collega's, bijeenkomsten met je team en ga zo maar door!

linkedin-1-.png

Woord van voormalige trainees

Beste (toekomstige) Haute Equipe-trainee,

Welkom bij Haute Equipe! Allereerst willen we je heel veel plezier wensen de komende negen maanden. Het wordt een wilde rit, maar voornamelijk eentje waar je een hoop plezier gaat beleven en een hoop zult leren; over jezelf, je medetrainees én uiteraard het werkende leven!

Tijdens het traineeship leer je de verschillende domeinen binnen de publieke sector goed kennen, door inhoudelijke trainingen, zowel van je collega’s bij Haute Equipe, als experts van buitenaf. Ook doe je ervaring op door zelf opdrachten bij de je opdrachtgever uit te voeren en door te werken aan een groepsopdracht. Deze groepsopdracht voer je samen met je mede-trainees uit en daardoor leer je, net zoals op je eigen opdracht, waar je blij van wordt en welke rol en richting bij jou als persoon past. Zo hebben wij een mooie opdracht mogen doen bij de gemeente Zaanstad binnen het sociaal domein. Onze opdracht richtte zich op het zoeken naar een oplossing voor dreigend dak en- thuisloze jongeren die niet geholpen konden worden door het huidige beleid. Hier hebben we veel van geleerd!

Tijdens je opdrachten en de inhoudelijke trainingen zul je jezelf in het traineeship snel ontwikkelen, waarbij je ook persoonlijke begeleiding krijgt en je met je mede-trainees geregeld contact hebt. Etentjes, activiteiten (met een beetje geluk maken jullie een mooie fietstocht naar de Zaanse Schans) en persoonlijke verhalen van collega’s zijn allemaal onderdeel van het programma.

We nodigen je uit om met open ogen het traineeship in te gaan. Er ligt een divers en gebalanceerd programma voor jullie klaar. Benut de vele inkijkjes bij verschillende opdrachtgevers, ontwikkel jezelf en geniet vooral ook van deze bijzondere negen maanden! Vergeet ook niet veel verse muntthee te drinken, dat is gezond en leuk! (Frans drinkt graag met jullie mee).

Astrid, Eva, Lorenz, Niels, Sanne, Thomas, Tim en Yasmijn

 

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.