Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

HE-Doet

Haute Equipe staat voor samen de basis leggen voor maatschappelijk resultaat. Hier werken we samen met onze klanten aan. Tegelijkertijd geven we binnen Haute Equipe prioriteit aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

In 2019 is HE-Doet opgericht. Dit team van enthousiaste collega’s houdt zich binnen Haute Equipe bezig met het verder vormgeven van MVO. De slogan 'Mens, Milieu en Maatschappij' geeft daarbij perfect aan waar Haute Equipe voor staat: het nemen van verantwoorde keuzes om zo iets terug te kunnen doen voor mens, milieu en maatschappij. Zo wordt er aandacht besteed aan duurzame en lokale partners, vernieuwen we ons wagenpark om zoveel mogelijk elektrisch te kunnen rijden en kiezen we voor maatschappelijk verantwoorde locaties voor bijeenkomsten.

Hieronder delen we graag alle projecten vanuit HE-Doet met jullie hierbij alvast onze eerste video 'Sinterklaas 2020'.

Recente publicaties en activiteiten: 

Eerdere publicaties en activiteiten

he-doet-1.png

Veggie Challenge

Dierlijke producten zijn verantwoordelijk voor ongeveer 60% van de voedsel gerelateerde uitstoot van broeikasgassen. Vlees en zuivelproducten zijn de onderdelen van ons dieet die het meest schadelijk zijn voor ons klimaat, en in het algemeen voor het milieu. Door bewust om te gaan met je eetgedrag, kun je een bijdrage leveren aan een veilig klimaat, je eigen gezondheid en het welzijn van de dieren! 

20 collega's hebben een week lang samen meer plantaardig gegeten. We zijn met elkaar de gezonde strijd aan gegaan door minder vlees, geheel vegetarisch of zelfs veganistisch te gaan eten.

Lees hier het volledige artikel. 

veggie-challenge-2.jpg

Goede Grijpdag 2023

Goede vrijdag staat bij Haute Equipe traditioneel in het teken van Goede Grijpdag. Vrijdag 7 april vond alweer de derde editie van onze opschoonactie plaats. Vanuit de verschillende kantoren gaan onze collega's op pad om in de directe omgeving afval te prikken. Ook dit jaar hebben wij ons ingezet om de omgeving wat schoner te maken. In Hoofddorp, Leeuwarden en Hoorn zijn weer een flink aantal zakken gevuld met (zwerf)afval.

Lees hier het volledige artikel. 

he-goedegrijpdag-1.png

NL Doet 2023

Op 10 maart was het weer tijd voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL Doet! Vanuit Haute Equipe vinden we het altijd heel leuk om hier aan mee te doen. Samen gingen we op drie verschillende plekken in het land aan de slag.

In Zoetermeer is Perenboomgaard hof van Seghwaert lente-klaar gemaakt, in Hoofddorp zijn klusjes gedaan in een verzorgingstehuis van Stichting PCSOH en in Roermond is bij gemeenschapshuis Huiskamer Plus gewerkt aan verrijdbare plantenbakken.. 

Lees hier het hele artikel.

haute-equipe-social-posts-nl-doet-6-1-.png

Week tegen de eenzaamheid – Rhenens bakkie koffie en Kookclub De Steiger

Op vrijdag 30 september was Haute Equipe te gast in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Vanuit ons HE-doet initiatief werd Carolien IJkel uitgenodigd als gast om ons bij te praten over haar ‘Rhenens bakkie koffie’ en ‘Kookclub De Steiger’. 

In oktober en november 2022 zijn wij met een afvaardiging van Haute Equipe richting Rhenen vertrokken voor een bakkie en avondje koken. 

Lees hier het hele artikel.

he-doet-koken-in-rhenen-linkedin.png

Trainees op bezoek bij Hoeve Klein Mariëndaal

Op donderdag 15 september 2022 hebben wij als trainees van Haute Equipe (Dian, Emily, Rida, Shanice en Tamara) een bezoekje gebracht aan de boerderij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.

Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem bood ons een vergader locatie midden in de natuur op hun boerderij waar dagbesteding wordt georganiseerd voor kwetsbare mensen van 0 – 100 jaar. Een plek waar mensen leren en werken tussen de dieren, met planten en in de theeschenkerij. Toen we daar aankwamen hebben we het ochtenddeel doorgebracht met Theo en ons beziggehouden met persoonlijke ontwikkeling.

Lees hier het hele artikel.

d83979b0-6db7-4724-b55a-397516b57fe1.jpg

Sponsorloop voor Stichting 'Make a Child Happy'

Op zondag 22 mei 2022 liep 'Haute Equipe Running' met een team van vier collega's 10KM voor het goede doel tijdens de HaarlemmermeerRun 2022. 

Onze lopers lopen deze 10KM voor Stichting Make a Child Happy. Wij nodigen je van harte uit om ons verslag te lezen óf een bijdrage achter te laten voor deze stichting.

Lees hier het hele artikel. 

header-sponsorloop-make-a-child-happy-1.jpg

HE-Doet! adopteert een organisatie

De slogan 'Mens, Milieu en Maatschappij' geeft daarbij perfect aan waar Haute Equipe voor staat: het nemen van verantwoorde keuzes om zo iets terug te kunnen doen voor mens, milieu en maatschappij. Vanuit deze visie hebben wij in 2022 besloten een maatschappelijke organisatie te ‘adopteren’ en deze organisatie in de dagelijkse werkzaamheden te ondersteunen waar nodig.

Lees hier het hele artikel. 

logo-rondom-de-klas-1.png

Goede Grijpdag 2022

Het blijkt dat in Nederland zo’n vijftigmiljoen(!) kilo zwerfaval per jaar op straat of in het groen wordt gegooid. Behalve dat het er gewoonweg lelijk uit ziet in het straatbeeld, is het uiteraard ook slecht van het milieu. Laat dat nou één van onze drie pijlers zijn bij HE-Doet: Mens, milieu en maatschappij. Daarom zijn we vorig jaar begonnen met een initiatief om de omgevingen van onze kantoren op te schonen.

Lees hier het hele artikel over Goede Grijpdag 2022.

8d1c2ed3-c674-4d62-ab2e-222e8e86ce95-1.jpg

NL Doet door Haute Equipe

Op vrijdag 11 maart was het zo ver: NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 4 locaties in het land kwamen Haute-Equipers bijeen om de handen uit de mouwen te steken en een bijdrage te leveren. In Arnhem is een schoolplein vergroend, in Helmond en Hoofddorp zijn (eco) tuinen klaar gemaakt voor het seizoen en in Stiens (bij Leeuwarden) is er op een kinderboerderij hard gewerkt om alles pico bello te maken voor de opening in april. Het was een stralende dag, dus het weer zat mee en een mooie gelegenheid om samen met collega’s wat te doen.

Lees hier het hele artikel.

he-doet-2022.2-1.jpg

Haute Equipe staat voor Mens, Milieu, Maatschappij

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kent veel definities en wordt op veel verschillende manieren benaderd. Ben je ermee bezig omdat het moet of omdat je graag wil?

Binnen Haute Equipe stellen we ons altijd de vraag waarom je iets doet. En wanneer ben je dan blij? Is de vraag die daar direct op volgt. Doe je het om je geweten af te kopen en ben je blij als je klanten het ‘MVO-vinkje’ kunnen zetten, of wil je het graag omdat je van betekenis wil zijn en een bijdrage levert aan mens, milieu en maatschappij?

Lees hier het hele artikel.

frans-en-marion-3.png

Circulaire schooltuintjes in de klas

Bram Engberts zet zich in om natuureducatie op scholen een boost te geven en hij doet dit via het project Bram’s Schooltuinen. Dit zijn houten plantenbakken die in de klas kunnen staan en hier is een compleet lesprogramma van één jaar bij ontwikkeld. Door zelf dingen te planten, er goed voor te zorgen en het daarna te oogsten worden de kinderen actief betrokken en wordt er op een leuke manier meer geleerd over de natuur, planten, oogsten en gezond eten.

Lees hier het hele artikel. 

wortels1.jpg

SROI hoe zit het eigenlijk?

In ons vorige artikel namen wij je mee in de circulaire schooltuintjes die mede door Haute Equipe zijn gedoneerd aan groep 3 van OBS Het Eiland. In dit artikel willen we wat meer vertellen over hoe deze samenwerking precies tot stand is gekomen.

Lees hier het hele artikel. 

tuintjes-2611-1.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.