Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

HE-Doet

Haute Equipe is een betrokken partner die bijdraagt aan maatschappelijk resultaat. Dagelijks zetten onze adviseurs zich in binnen het publieke domein om de wereld een stukje beter te maken. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is dan ook een belangrijk onderdeel binnen onze organisatie. Om hier blijvend aan bij te dragen, is in 2019 HE-Doet opgericht. 

Het HE-Doet team van enthousiaste collega’s houdt zich binnen Haute Equipe bezig met de drie MVO-pijlers: mens, milieu en maatschappij. Zo wordt er aandacht besteedt aan duurzame en lokale partners, vernieuwen we ons wagenpark om zoveel mogelijk elektrisch te kunnen rijden en kiezen we voor maatschappelijk verantwoorde locaties voor bijeenkomsten.

he-doet-mvo.png

Maatschappelijke activiteiten

Daarnaast worden er gedurende het gehele jaar activiteiten georganiseerd met een maatschappelijk karakter. Ieder lid binnen HE-Doet is verantwoordelijk voor zijn eigen project(en). Zo organiseren we ieder jaar een aantal klassiekers, maar verkennen we ook nieuwe activiteiten. Heb je nog tips voor maatschappelijke initiatieven of wil je hier eens verder over praten? Neem dan contact op via mvo@haute-equipe.nl.

Voor 2024 hebben we de volgende activiteiten op de planning:

  • HE-Doet traineeship middag
  • Goede Vrijdag 2024: Goede Grijpdag
  • Mei 2024: Veggie Challenge

Bekijk hieronder een greep uit onze eerdere HE-Doet initiatieven!

p41-6857.jpg

Veggie Challenge 2023

Dierlijke producten zijn verantwoordelijk voor ongeveer 60% van de voedsel gerelateerde uitstoot van broeikasgassen. Vlees en zuivelproducten zijn de onderdelen van ons dieet die het meest schadelijk zijn voor ons klimaat, en in het algemeen voor het milieu. Door bewust om te gaan met je eetgedrag, kun je een bijdrage leveren aan een veilig klimaat, je eigen gezondheid en het welzijn van de dieren! 

20 collega's hebben een week lang samen meer plantaardig gegeten. We zijn met elkaar de gezonde strijd aan gegaan door minder vlees, geheel vegetarisch of zelfs veganistisch te gaan eten.

Lees hier het volledige artikel. 

veggie-challenge-2.jpg

NL Doet 2023

Op 10 maart 2023 was het weer tijd voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL Doet! Vanuit Haute Equipe vinden we het altijd heel leuk om hier aan mee te doen. Samen gingen we op drie verschillende plekken in het land aan de slag.

In Zoetermeer is Perenboomgaard hof van Seghwaert lente-klaar gemaakt, in Hoofddorp zijn klusjes gedaan in een verzorgingstehuis van Stichting PCSOH en in Roermond is bij gemeenschapshuis Huiskamer Plus gewerkt aan verrijdbare plantenbakken.. 

Lees hier het hele artikel.

haute-equipe-social-posts-nl-doet-6-1-.png

Haute Equipe staat voor Mens, Milieu, Maatschappij

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kent veel definities en wordt op veel verschillende manieren benaderd. Ben je ermee bezig omdat het moet of omdat je graag wil?

Binnen Haute Equipe stellen we ons altijd de vraag waarom je iets doet. En wanneer ben je dan blij? Is de vraag die daar direct op volgt. Doe je het om je geweten af te kopen en ben je blij als je klanten het ‘MVO-vinkje’ kunnen zetten, of wil je het graag omdat je van betekenis wil zijn en een bijdrage levert aan mens, milieu en maatschappij?

Lees hier het hele artikel.

marion-frans-6760-p41-231201.jpg

3 redenen om (net als Haute-Equipe) te beginnen met MVO

Het staat bij veel bedrijven hoog op de agenda en het is tegelijk heel lastig om te verwezenlijken: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De praktijk lijkt vaak weerbarstig. Van het ene op het andere moment bij alle belangrijke beslissingen het grotere, maatschappelijke plaatje meewegen: hoe doe je dat?

Lees hier het volledige artikel. 

240307-haute-equipe-webres-24.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.