Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

De opdracht van Lars bij MijnGemeenteDichtbij

lars-genders-adviseur-haute-equipe.jpg

De adviseurs van Haute Equipe zitten door heel het land ‘op opdracht'. Maar, wat voor opdrachten? En wat doen ze precies? In deze rubriek willen we jou zo nu en dan kennis laten maken met onze adviseurs en de opdrachten die zij doen. Deze keer: Lars Genders.

Adviseur bedrijfsvoering vastgoed

Van oktober 2022 tot 1 mei 2024 was ik namens Haute Equipe werkzaam als adviseur bedrijfsvoering vastgoed in opdracht van de gemeenschappelijke regeling MijnGemeenteDichtbij. Dit is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel in Noord-Brabant. Ik kijk terug op een ontzettend leerzame periode waarin ik vele uitdagingen en kansen heb mogen benutten en MijnGemeenteDichtbij heb mogen adviseren over hun gemeentelijk vastgoed.

Weer zicht op verhuurinkomsten

Mijn opdracht bestond uit het in kaart brengen van inkomsten en contractafspraken van het gemeentelijk vastgoed. Aangezien er geen registratiesysteem voor het vastgoed was, ben ik begonnen met het optuigen van een registratie in Excel. Tussentijds heb ik de gemeente geadviseerd zo snel als mogelijk afscheid te nemen van het Excelbestand en dit onder te brengen in een registratiesysteem dat bestemd is voor vastgoed. Dit advies heeft de gemeente direct aangenomen. Samen met team vastgoed en team Informatievoorziening & Automatisering (I&A) is er een programma van eisen opgesteld en zijn we aan de slag gegaan met het optuigen van een Vastgoed Registratie Systeem (binnen de gemeente het VRS genoemd).

Beter contractmanagement

Vanuit een nauwe samenwerking met de afdeling financiën werd ik meegenomen in de wereld van gemeentefinanciën. Gezien mijn financiële achtergrond een logische keuze. Dit was ook de reden voor het volgen van de opleiding Besluit Begroting en verantwoording (BBV) aan de Bestuursacademie. Deze opleiding heb ik overigens afgerond met een 7,5. Door het goede contact met de financiële afdeling werd ik de spil tussen team vastgoed en financiën en werd mijn advies over de introductie van een VRS serieus genomen. Het voordeel van het VRS is dat de (financiële) gegevens die betrekking hebben op het gemeenschappelijk vastgoed nu goed gedocumenteerd zijn, met beter contractmanagement als gevolg. Het is nu de taak aan team vastgoed om het VRS verder aan te vullen met gegevens voor optimaal contractmanagement. Ik wil team vastgoed en financiën bedanken voor de uitdagende en leuke tijd in het gezellige Brabant. Tijd voor een nieuwe, uitdagende opdracht! Maar dat komt Vast Goed ;)


Hulp bij bedrijfsvoering?

Heb je behoefte aan hulp bij vraagstukken omtrent bedrijfsvoering? Neem dan contact op met Pieter Bakker, Relatiemanager Zuid, via 06 – 21 50 98 42 of pieter.bakker@haute-equipe.nl.

 

Terug naar overzicht
lars-genders-foto.png
Lars Genders
Adviseur
lars-genders-adviseur-haute-equipe.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.