Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Even voorstellen: Thomas van Essen

he-foto-zonder-plant-2.jpeg

In september 2020 liep ik, na vier jaar werken, de Amsterdam ArenA in om mijn diploma bedrijfseconomie van de HvA op te halen. Dit geheel corona-proof, op afstand en zonder handen schudden. Een onwerkelijk gevoel om dit boek op deze manier af te sluiten. Al vrij snel opende zich een nieuw boek toen ik een berichtje kreeg van Haute Equipe. Een voor mij onbekend bedrijf, maar al vrij snel bleek er een goede klik te zijn en 4 januari was mijn eerste dag bij Haute.

Vier jaar hogeschool gaf mij veel kennis, een aantal levenslessen en een beetje ervaring. Wat mist er dan nog? Weten wat ik nou echt leuk vind. Haute Equipe biedt mij de kans om dit te gaan onderzoek tijdens het traineeship. In 2021 word ik samen met een groepje jonge, enthousiaste en bijzondere twintigers klaargestoomd als adviseurs van de toekomst.

Nu, een paar maanden verder, heb ik mijn eerste opdracht bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ik bied ondersteuning bij het Haute Equipe-team dat de TOZO-regeling ontzorgt. Een opdracht van uitvoerende aard, maar perfect voor een startend adviseur met, nu nog, geringe gemeentelijke ervaring.

In maart is het traineeship van start gegaan, de eerste weken zitten erop. Twee weken vol colleges over staatsrechtelijke zaken, virtuele ontmoetingen met onder andere de gemeentesecretaris van Hollands Kroon en persoonlijke ontwikkelingsdagen. Twee weken vol met nieuwe mensen, boeiende gesprekken en nieuwe inzichten. Twee weken waarin ik mij nog meer realiseer dat Haute Equipe, de mensen, de cultuur en het werken als adviseur bij mij past.

Dit jaar hoop ik nog veel meer te leren, zowel over het gemeentelijke apparaat als over mijzelf. Mijn doel is om een meer duidelijke koers voor mijzelf te zetten en de handvatten die Haute Equipe en het traineeship bieden daarbij te gebruiken. Om af te sluiten blijf ik nog even bij mijn vorige metafoor, want hoewel koers zetten goed is, blijft Haute Equipe van de flex. Naast koers zetten sta ik dit jaar klaar om het roer om te gooien!

Terug naar overzicht
he-foto-zonder-plant-2.jpeg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.