Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Een week van subsidieadviseur Tanja

20220426-122742.jpg

‘Wat doe jij eigenlijk voor werk?’
‘Ik ben subsidieadviseur.’

Meestal moeten mensen dan een beetje lachen, gewoon omdat ze nog nooit van een subsidieadviseur gehoord hebben. Ze hebben geen idee wat het inhoudt of wat je allemaal doet. En dat is jammer want ons werk is vooral heel leuk!

Omdat we graag willen laten zien hoe leuk en afwisselend ons werk is, hebben we een week uit het leven van een subsidieadviseur vastgelegd. Door het lange paasweekend was het een kort weekje maar er is veel gebeurd. Zo zijn we met een deel van het team naar Ahoy gegaan waar we alle ins en outs te horen kregen over een nieuwe Europese subsidieregeling, zijn we langs twee projecten in Den Helder geweest en hebben we met elkaar geproost tijdens ons teamuitje. Natuurlijk is ons werk niet alleen maar gezelligheid maar moet er ook ‘echt’ gewerkt worden en ook dat laten we zien.

Ons team bestaat uit 15 collega’s. Een deel daarvan werkt gedetacheerd bij een klant, hoofdzakelijk is dit bij gemeenten. Binnen de subsidiewereld kan je veel kanten op en dat blijkt ook uit de verschillende soorten detacheeropdrachten. Zo ondersteunen wij gemeenten bij:

  • het schrijven van eigen subsidieregelingen. Bijvoorbeeld als zij subsidie willen uitgeven voor bewoners om zonnepanelen aan te schaffen;
  • het aanvragen van subsidie bij de provincie of het rijk. Bijvoorbeeld voor het opstarten van woningbouwprojecten;
  • het verbeteren van het subsidieproces. Bijvoorbeeld door het opzetten van een subsidieloket of het aanschaffen van een subsidiemodule om zo grip te houden op alle inkomende en uitgaande subsidies.

Een andere deel van het team helpt klanten bij het schrijven van subsidieaanvragen of geeft ondersteuning bij het financiële beheer van het subsidieproject. We hebben klanten in veel verschillende sectoren. Zo ondersteunen we o.a. onderwijsinstellingen, land-, tuin- en akkerbouwers, technologische bedrijven en consortia waarin meerdere ondernemingen samenwerken.

Wat ons werk, naast de afwisseling in projecten en werkzaamheden, extra leuk maakt is dat we veel samenwerken met zowel de klant als met collega’s. Gezamenlijk kijken naar wat er wél kan.

Benieuwd hoe een week er bij mij uit kan zien? Bekijk dan het volgende filmpje:

Bekijk hier onze openstaande subsidievacatures

Terug naar overzicht
6149-page41-20201008.png
Tanja Koopman
Adviseur
20220426-122742.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.