Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Het evenredigheidsbeginsel

Als er één onderwerp momenteel grote invloed heeft op de ontwikkeling van het bestuursrecht is het wel de hernieuwde toepassing van het evenredigheidsbeginsel. Deze nieuwe lijn in de bestuursrechtspraak vanaf 2022 is ingegeven door de Toeslagenaffaire, maar beslaat het hele bestuursrecht. In de cursus bespreken wij welke gevolgen de recente uitspraken over het evenredigheidsbeginsel hebben voor de praktijk: aan welke eisen moeten besluitvorming en besluiten voldoen om de nieuwe evenredigheidsproef te doorstaan? Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor maatwerk.

Docenten:

  • Laura Di Bella
    Mr. dr. Laura Di Bella is senior adviseur bestuursrecht bij Haute Equipe en gastdocent aan de Universiteit Leiden. Zij geeft als docent regelmatig cursussen op het gebied van het bestuursrecht. Ook heeft Laura als advocaat veel ervaring in de praktijk van het bestuursrecht.

  • Arnout den Brok
    Mr. Arnout den Brok is senior juridisch adviseur bij Haute Equipe. Arnout studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en rondde tevens de beroepsopleiding gemeentejuristen af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bij Haute Equipe houdt Arnout zich met veel facetten van het bestuursrecht en het openbaar bestuur bezig. Hij heeft ruime ervaring als juridisch adviseur bij gemeenten en hij is lid van een gemeentelijke bezwaarschriftencommissie.

arnout-en-laura.jpg

Terug naar overzicht

 

Neem contact op met Arnout

0-2-.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.