Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Bestuursrecht voor niet-juristen

Als overheid heb je bij vrijwel alles wat je doet in meer of mindere mate met het publiekrecht te maken. Elke organisatie heeft een of meerdere juristen in dienst, maar ook voor de niet-juridische medewerkers kan een basis in het bestuursrecht en gemeenterecht goed van pas komen. Weten wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij besluitvorming, welke belangrijke ontwikkelingen er spelen en wat je niet zelf hoeft te doorgronden maar waarvoor je wel je juridische collega’s kunt inschakelen. Met deze cursus zorg je voor een stevige juridische basis door je organisatie heen. Ook voor juridische problemen geldt: beter voorkomen dan genezen!

Docenten:

  • Coen Modderman
    Mr. dr. Coen Modderman is senior juridisch adviseur en onderzoeker publiekrecht en openbaar bestuur bij Haute Equipe en de Universiteit Leiden. Hij heeft ruime ervaring op de overheidswerkvloer en met doceren en trainingen geven over alles wat met staats- en bestuursrecht te maken heeft.

  • Arnout den Brok
    Mr. Arnout den Brok is senior juridisch adviseur bij Haute Equipe. Arnout studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en rondde tevens de beroepsopleiding gemeentejuristen af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bij Haute Equipe houdt Arnout zich met veel facetten van het bestuursrecht en het openbaar bestuur bezig. Hij heeft ruime ervaring als juridisch adviseur bij gemeenten en hij is lid van een gemeentelijke bezwaarschriftencommissie.

  • Lorenz van der Ven
    Mr. Lorenz van der Ven is juridisch adviseur Bestuursrecht bij Haute Equipe. Na zijn master Staats-en Bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam, trad hij in dienst bij Haute Equipe. Hij heeft meerdere jaren ervaring als juridisch adviseur binnen de gemeentelijke overheid en richt zich daarbij op het bestuursrecht in brede zin.

4w9a7785.jpg

Terug naar overzicht

 

Neem contact op met Coen

coen.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.