Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Bestuursrecht voor niet-juristen

Als overheid heb je bij vrijwel alles wat je doet in meer of mindere mate met het publiekrecht te maken. Elke organisatie heeft een of meer juristen in dienst, maar ook voor de niet-juridische medewerkers kan een basis in het bestuursrecht en gemeenterecht goed van pas komen. Zodat je weet wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij besluitvorming, welke belangrijke ontwikkelingen er spelen en wat je niet zelf hoeft te doorgronden maar waarvoor je wel je juridische collega’s kunt inschakelen. Met deze cursus zorgen overheden voor een stevige juridische basis door de organisatie heen. Ook voor juridische problemen geldt: beter voorkomen dan genezen!

Docenten:

  • Arnout den Brok
    Mr. Arnout den Brok is senior juridisch adviseur bij Haute Equipe. Arnout studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en rondde tevens de beroepsopleiding gemeentejuristen af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bij Haute Equipe houdt Arnout zich met veel facetten van het bestuursrecht en het openbaar bestuur bezig. Hij heeft ruime ervaring als juridisch adviseur bij gemeenten en hij is lid van een gemeentelijke bezwaarschriftencommissie.

  • Lorenz van der Ven
    Mr. Lorenz van der Ven is juridisch adviseur bestuursrecht bij Haute Equipe. Na zijn master Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam, trad hij in dienst bij Haute Equipe. Hij heeft meerdere jaren ervaring als juridisch adviseur binnen gemeenten en richt zich daarbij op het bestuursrecht in brede zin.

4w9a7785.jpg

Terug naar overzicht

 

Neem contact op met Lorenz

lorenz-van-der-ven-haute-equipe.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.