Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Workshop gemeentefinanciën voor (nieuwe) raadsleden

1602773061806-2.jpg

Workshop gemeentefinanciën voor (nieuwe) raadsleden

Alles over gemeentefinanciën en de planning- en controlcyclus in één workshop. De wereld achter de cijfers. 

Na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart aanstaande treden nieuwe raadsleden aan en keren anderen niet meer terug. Dat is bij uitstek de gelegenheid om de nieuwe gemeenteraad (bij) te scholen en een gemeenschappelijk referentiekader te verstrekken. Een van de onderwerpen die daarbij nadrukkelijk aandacht behoeven zijn de gemeentefinanciën en de planning- en controlcyclus van de gemeente.

Speciaal voor (nieuwe) raadsleden hebben we een workshop ontwikkeld waarin we de gang van zaken, processen en de financiële begrippen die raadsleden in de dagelijkse praktijk tegenkomen uitleggen. Hoe zit het met het budgetrecht van de raad? Hoe werkt de planning- en controlcyclus van de gemeente? Wat zijn de belangrijke (beslis) momenten? Wat hebben gemeenteraadsleden over de gemeentebegroting te zeggen?

Het resultaat is een goed beeld waar het geld van de gemeente vandaan komt, waar het naar toe gaat en via welke processen dit gebeurt. 

Na deze workshop kennen de financiële (planning en control) documenten van de gemeente en de bijbehorende cyclus geen geheimen meer.

Marco Kleijhorst is een van onze adviseurs die de workshop verzorgt. Hij vertelt er graag meer over. Bel hem op 06-22960426 of mail naar marco.kleijhorst@haute-equipe.nl.

workshop-marco.jpg

Terug naar overzicht
1602773061806.jpg
Marco Kleijhorst
Senior adviseur
1602773061806-2.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.