Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Trainees op bezoek bij Hoeve Klein Mariëndaal

hedoet-trainees-li-ig-linkedin.png

Op donderdag 15 september 2022 hebben wij als trainees van Haute Equipe (Dian, Emily, Rida, Shanice en Tamara) een bezoekje gebracht aan de boerderij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.

Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem bood ons een vergader locatie midden in de natuur op hun boerderij waar dagbesteding wordt georganiseerd voor kwetsbare mensen van 0 – 100 jaar. Een plek waar mensen leren en werken tussen de dieren, met planten en in de theeschenkerij. Toen we daar aankwamen hebben we het ochtenddeel doorgebracht met Theo en ons beziggehouden met persoonlijke ontwikkeling. Voor het middagprogramma was het nog een verrassing wat we zouden gaan toen. Als voorbereiding werd ons gevraagd om oude laarzen mee te nemen, hierdoor kregen we wel lichtelijk het idee dat we door de modder zouden moeten rollen. Uiteindelijk viel het gelukkig mee. Na het inhoudelijke deel werden wij rondgeleid over de boerderij en leerden wij hoe de verschillende werkplekken helpen in de zorg voor de deelnemers. Jongeren, volwassenen en senioren helpen hier mee in de theeschenkerij, tuinderij en in de dierenverzorging. Tegelijkertijd fungeert deze plek en het werk ook als vorm van therapie en ondersteuning. Het was mooi om te horen en te zien wat deze plek te bieden heeft en hoe zij werken.

c5e7ecd8-83c1-4207-ab16-6821c3025251.jpg

Tijdens de rondleiding kwamen wij erachter hoe mooi het landgoed is de grote omgeving. Zodra wij de dieren zagen konden we onszelf niet inhouden om met de Franse hangoorkonijnen te knuffelen, de varkens te bekijken en nog even bij de ezels de wei in te stappen. Al ging dat laatste niet helemaal goed, een paar ezels wisten te ontsnappen en stonden in een andere weide. De rondleiding eindigde bij de tuinderij waar ons verteld werd over de biodiversiteit en de samenwerking met scholen voor de inzet van schoontuinen.

Na de rondleiding konden wij nog even de handen uit de mouwen steken. Als trainees van Haute Equipe willen we natuurlijk wel wat kunnen bijdragen aan de maatschappij, dus een handje helpen op de zorgboerderij was een mooie ervaring. Samen met de medewerkers van de theeschenkerij hebben wij ervoor gezorgd dat het terras weer spik en span is voor de volgende gasten. Tegen een uurtje of 16:00 sloten wij de dag gezellig af met een borrel en wat hapjes.

f0096eb1-aad3-41d3-84b9-7f0599e85104.jpg

Terug naar overzicht
hedoet-trainees-li-ig-linkedin.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.