Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Traineedag bij Bakkerij & BraZZerie Abrona

arbona-foto.jpg

HE-Doet had dit jaar de eer om de laatste inhoudelijke module van de trainees te verzorgen. HE-Doet is het team binnen Haute Equipe dat zich, samen met alle collega’s, inzet om een zo groot mogelijke bijdrage te kunnen leveren aan mens, milieu en maatschappij. Er is daarom gekozen om deze laatste traineedag te organiseren op een bijzondere locatie, namelijk Bakkerij & BraZZerie Abrona. Dit is een bijzondere horecagelegenheid waar medewerkers met een verstandelijke beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

De dag begon theoretisch met een inkijkje in de werkzaamheden van HE-Doet en uitleg over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de SROI-eisen die bij opdrachtgevers vervult dienen te worden. Vervolgens verzorgden de medewerkers van Abrona een rondleiding door de bakkerij en brasserie. Zij vertelden ons hoe de medewerkers hier werken en leren tegelijk en wat voor heerlijkheden zij onder andere maken in de bakkerij.

Na een heerlijke lunch was het tijd om onze naam eer aan te doen en daadwerkelijk iets te gaan doen. De trainees zijn samen met een aantal medewerkers van Abrona op pad gestuurd om in de wijk informatie op te halen over de naamsbekendheid van Abrona. Deze informatie hebben de trainees samen met de medewerkers verwerkt in een presentatie en een kort advies.

Met zijn allen hebben wij een hele fijne dag gehad bij Abrona en onze collega Eva (toen nog trainee) vat dit heel mooi samen:

“Vanaf het moment dat ik binnen kwam lopen, voelde ik de warmte van de mensen en zag ik het enthousiasme op hun gezichten. Ik ben dankbaar dat wij door hun ogen hun wereld hebben mogen leren kennen en dat wij gezamenlijk een mooie opdracht uit hebben mogen voeren, want wat zijn ze enthousiast!”

Lees ook onze artikelen over HE Doet en MVO: https://haute-equipe.nl/mvo

Meer informatie over SROI: https://haute-equipe.nl/blog/sroi-hoe-zit-het-eigenlijk

Let op: deze dag heeft in november 2021 plaatsgevonden.

Terug naar overzicht
1602768286847.jpg
Anouk Simmes
Adviseur bedrijfsvoering
arbona-foto.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.