Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Subsidie toegekend voor tekort verzorgend personeel

sub-marcelwieske.jpg

Instituut GAK heeft een bijdrage van ruim €70.000 toegekend aan het Samen Leren project van Amstelring en Stichting Nieuwzorg. Haute Equipe Partners in Public b.v. heeft het project ondersteund bij het opstellen van de subsidieaanvraag. Samen Leren is een actieplan om het huidige en toekomstige tekort aan goed verzorgend personeel aan te pakken door middel van het inzetten van zijinstromers voor de functie Helpende Zorg en welzijn. Hierbij worden zij-instromers skills based gescreend. Zowel bestaande medewerkers als zij-instromers worden getraind op skills based denken (welke skills neem je mee vanuit een andere baan) en samen leren. Dit project gaat daarmee niet alleen de strijd aan met het tekort aan verplegend personeel maar heeft ook tot doel het werkgeluk van het bestaand personeel te vergroten. Door met medewerkers in dialoog te gaan worden medewerkers vanaf het begin meegenomen in dit project. 

Eerste lichting van start

Gedurende een voorschakeltraject van twee maanden kunnen deelnemers (met behoud van uitkering) kennis maken met de zorg en praktijkleren. Bij gebleken geschiktheid wordt een BBL-leerwerkovereenkomst aangeboden. Studenten volgen vervolgens de opleiding Helpende Zorg en Welzijn Bij Nova college te Haarlem. De pilot vindt plaats in vier verzorgingshuizen van Amstelring: Bornholm, Groenelaan, Hogeheem en De Venster.  De eerste lichting zij-instromers heeft deze week hun BBL-leerovereenkomst getekend en gaan aan de slag met de opleiding!

Ben je benieuwd welke mogelijkheden voor fondsen of subsidies er voor jouw organisatie zijn? Of wil je graag een extra paar ogen dat naar jouw aanvraag kijkt? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via 023-5471913

Terug naar overzicht
9212-fvdb-20181005.jpg
Marcel Deen
Subsidieadviseur
sub-marcelwieske.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.