Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Stichting Rondom de Klas is genomineerd voor de Omarmprijs 2023

rondom-de-klas-omarmprijs.png

Vanuit #HE-Doet hebben wij Stichting Rondom de Klas geadopteerd. Al ruim een jaar ondersteunen wij deze stichting voor 4 uur per week door de inzet van een collega als coördinator. Onder de taken van de cördinator vallen het initiëren, afstemmen en evalueren van de verschillende projecten en activiteiten binnen de kerngroep. Het adviseren van het bestuur en het ondersteunen/aanjagen van de projectleiders.

Rondom de Klas zet zich in voor gelijke kansen voor alle kinderen. Zij richt zich daarbij op kinderen die door omstandigheden met minder kansen door het leven moeten. Met steun aan hen en hun directe omgeving stelt Rondom de Klas ze in staat zichzelf beter te ontwikkelen. Zo bouwen ze meer zelfvertrouwen op, vergroten zij hun mogelijkheden en krijgen ze het gevoel dat ze ertoe doen. Rondom de Klas levert maatwerk. Want de achtergrond van de kinderen is heel divers. Het ene kind heeft behoefte aan een begrijpend woord, het andere aan een stimulerend rolmodel. Daarin voorziet een lotgenoot die zelf uit het dal is geklommen, of een student die helpt met bijles. De kennis en kunde van de betrokkenen ligt op velerlei terreinen, als bijvoorbeeld bijles Nederlands, wiskunde, Grieks en Latijn, muziek maken, koken, tuinieren of sport. Rondom de Klas werkt samen met scholen en andere organisaties die zich richten op Amsterdamse jeugd en jongeren.

Rondom de Klas is genomineerd voor de Omarmprijs 2023 in de categorie gelijke kansen voor kinderen. De omarmprijs wordt toegekend aan een initiatief met een bijzondere en aantoonbare maatschappelijke betekenis voor haar buurt gericht op armoedebestrijding. Er kan vanaf maandag 19 juni gestemd worden via https://lnkd.in/gGQfQA5. Op 17 juli wordt de shortlist bekend gemaakt met de initatieven die door de jury beoordeeld gaan worden. Op WereldArmoededag, 17 oktober,  is de uitreiking van de Omarmprijs.

Terug naar overzicht
dorinthe-1.jpg
Dorinthe Kokkelink
Officemanager
rondom-de-klas-omarmprijs.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.