Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

SROI hoe zit het eigenlijk?

tuintjes-2611.png

In ons vorige artikel namen wij je mee in de circulaire schooltuintjes die mede door Haute Equipe zijn gedoneerd aan groep 3 van OBS Het Eiland. In dit artikel willen we wat meer vertellen over hoe deze samenwerking precies tot stand is gekomen.

Als adviesbureau heeft Haute Equipe te maken met SROI, Social Return on Investment. SROI is als stimulatie bedoeld om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de praktijk betekent dit dat bij contracten een bepaald percentage, bijvoorbeeld  5%, van de omzet ingezet moet worden op een SROI verantwoorde manier. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan moet het afgesproken percentage van de omzet worden terugbetaald aan de opdrachtgever. Omdat het voor Haute Equipe lastig is om zelf werkgelegenheid te creëren, proberen wij samen met onze opdrachtgevers op een andere creatieve manier te voldoen aan de SROI-eis. Hierbij staat voorop dat we met de invulling van onze SROI-verplichtingen iets terugdoen voor mens, milieu of maatschappij.

Zaanstad is een mooi voorbeeld van een opdrachtgever die het mogelijk maakt om op een flexibele manier invulling te geven aan de SROI-eis.  Zij bieden namelijk een soort ‘menukaart’ aan waarop  verschillende manieren staan om de SROI-verplichting in te vullen. Een van die manier is middels co - creatieve projecten. Dit zijn samenwerkingsprojecten van Werkom, het leerwerkbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend, met bedrijven, onderwijs en/of andere maatschappelijke partners om kandidaten te ontwikkelen naar arbeidsdeelname. Samen met Werkom zijn wij op zoek gegaan naar een passend project. Zo zijn wij in contact gekomen met Wortels & Co en de circulaire schooltuintjes van Bram. Door een bijdrage te leveren aan de circulaire schooltuintjes hebben wij voldaan aan onze SROI-verplichting, maar nog veel belangrijker: we hebben iets terug kunnen doen voor mens, milieu én maatschappij.  

Lees ook ons artikel over MVO binnen Haute Equipe: https://haute-equipe.nl/blog/haute-equipe-staat-voor-mens-milieu-maatschappij

 

Terug naar overzicht
hannah.jpg
Hannah Kisman
Adviseur sociaal domein
tuintjes-2611.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.