Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Samenwerken tussen bedrijfsvoering en sociaal domein, zo doen wij dat!

team.png

Diverse businesscontrollers van Haute Equipe hebben een opdracht in het sociaal domein van een gemeente. Zo ook adviseur Koen van den Berkmortel, die op dit moment een opdracht heeft bij gemeente Roerdalen (Limburg). Het zal jullie niet verbazen dat ook in de opdracht van Koen uitdagende vraagstukken voorbij komen. Veel gemeenten hebben te maken met stijgende zorgkosten in combinatie met soms grote maatschappelijke uitdagingen. Tot zover geen nieuws in dit nieuwsbericht!

In dit artikel legt Koen uit wat de rol van een business controller precies is en hoe Koen deze rol als Haute Equipe adviseur uitvoert in het sociaal domein.

Als business controller ben je een expert op het gebied van cijfers, maar maak je ook de vertaalslag naar de te voeren strategie binnen het sociaal domein. In deze rol hebben we een grote impact op de organisatie: we analyseren en rapporteren cijfers om kansen te identificeren en waar mogelijk processen efficiënter te maken. De ervaringen die we daarbij als Haute Equipe collectief hebben opgedaan binnen diverse gemeenten speelt daarbij een belangrijke rol. Hier komt de meerwaarde van een échte Haute Equiper om de hoek kijken.

Een Haute Equiper is namelijk iemand die initiatiefrijk is en graag in samenwerking met anderen opereert. Binnen het team van de opdrachtgever, maar ook het aanwenden van het eigen netwerk is daarbij een essentieel element.

De uitdagingen binnen het sociaal domein zijn complex, maar er zijn altijd parallellen te trekken naar andere gemeenten met bijvoorbeeld dezelfde kernwaarden of waar dezelfde soort uitdaging speelt. Nieuwsgierig zijn naar oplossingsrichtingen, dat is wat telt. Regelmatig wordt een collega gebeld of verschijnt er een verzoek in onze groepswhatsapp om even mee te denken met elkaar. Ook om voorbeelden op te halen van oplossingen die de collega’s hebben bedacht of zijn tegengekomen. Als voorbeeld noem ik onze strategen binnen het sociaal domein. Zij hebben al menig koersplan geschreven (en geïmplementeerd) en daarmee concrete resultaten behaald. De business controller is van meerwaarde voor de strategen als het gaat om het scherp formuleren van doelen in zo’n koersplan, waardoor de organisatie met meer focus koerst. Samen mooie combinaties maken tussen tellen en vertellen (zie ons vorige artikel!).
Want weet je wat het mooie is van samenwerken tussen inhoud en bedrijfsvoering? Dat je samen tot inzichten komt!

Het inzicht dat je complexe vraagstukken in het sociaal domein gerichter aanpakt vanuit de uitdaging die de gemeente heeft. Vanuit samenwerking tussen verschillende disciplines.Het inzicht hoe je een methodiek opbouwt om de complexe problemen binnen het sociaal domein te analyseren en vertalen in scenario’s en oplossingen tot en met de implementatie.

Het inzicht dat bedrijfsvoering en het sociaal domein team van Haute Equipe onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Naast het bellen, appen en sparren staan we met elkaar klaar om ook in teamcombinaties complexe vraagstukken in het land, samen met de opdrachtgever op te lossen!

Terug naar overzicht
koen-berk.jpg
Koen van den Berkmortel
Adviseur
team.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.