Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Interreg project Korte Voedselketen Flevoland

bericht-gerrit-voedselketen-2.jpg

Ondernemersprogramma voor versterken Korte Voedselketen Flevoland
De provincie Flevoland gaat ondernemers helpen die de korte voedselketen van Flevoland willen versterken. De provincie heeft, samen met Ontwikkelingsmaatschappij Horizon en Haute Equipe hiervoor een programma ontwikkeld met diverse workshops en 1-op-1 begeleiding. Dit programma start vanaf 19 april. Om mee te doen zie: FoodForum.nl

Waarom Korte Voedselketen?
Door de korte voedselketen te versterken, wil de provincie de weg tussen de boer en de consument verkleinen. Dit om een betere prijs voor de ondernemer te realiseren en de onafhankelijkheid van import te versterken. Consumenten worden zich meer bewust van waar hun voedsel vandaan komt en hoe gezond het is. Ook kan een kort keten beter zijn voor het milieu.

Haute Equipe
In het Europese Interregproject FoodChains4EU heeft Flevoland de kans gehad om bij diverse Europese regio’s te kijken hoe zij dat aanpakken. Zo is de provincie in Manchester een succesvol ondernemerssupport programma tegengekomen “Recipe for succes”. Dit programma heeft Haute Equipe samen met Horizon vertaald naar de Flevolandse omgeving. Hiervoor hebben we onder andere het programma van Manchester geanalyseerd en interviews gehouden om meer te weten te komen over de behoeften van Flevolandse ondernemers.

Meer weten?
Meer weten over het project en over Interregprogramma’s of over hoe wij u kunnen ondersteunen bij het aanvragen van subsidie voor uw project? Neem gerust contact met ons op!

Terug naar overzicht
5423.jpg
Gerrit Walstra
Subsidieadviseur
bericht-gerrit-voedselketen-2.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.