Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

REACT-EU project Bean me Up!

bean-me-up.jpg

Dierlijk eiwit wordt meer en meer vervangen door plantaardig eiwit, dat is de eiwittransitie 1.0. Nu zijn we toe aan eiwittransitie 2.0: geen import-soja maar lokaal geteelde eiwitbronnen zoals veldbonen. Er zijn volop marktkansen voor eiwitrijke gewassen vanwege de toenemende roep om verantwoord en lokaal geproduceerd eiwit. Zo liggen er op korte termijn kansen bij de teelt van peulvruchten voor menselijke consumptie en de sterk groeiende markt van veganistische, vegetarische en flexitarische producten.

De veldboon als oplossing
Hoe kan de teelt rondom de veldbonen zo geoptimaliseerd worden dat het zorgt voor een economisch haalbaar en sluitende uitvoering? Op welke manier kunnen de veldbonen verwerkt worden in bakkerijproducten? En kunnen nieuwe rassen en een betere kennis omtrent de teelt leiden tot een impuls voor een kortere en duurzame voedselketen? Dit zijn vragen waar het project Bean me Up! mee aan de slag gaat. Geclusterd in vijf werkpakketten gaan de projectpartners gezamenlijk aan de slag met activiteiten waarin de (proces)technologische en applicatieve ontwikkeling van de veldboonketen een sterke impuls krijgt en daarmee bijdraagt aan de duurzame versterking van de regio.

Haute Equipe
Haute Equipe heeft Hogeschool Inholland en de samenwerkingspartners succesvol ondersteund bij het verwerven van een subsidie binnen het REACT-EU programma Kansen voor West. Door het vormgeven van een scherp projectplan en een strakke begroting en het aantrekken van de juiste partners is er bijna € 800.000 EFRO financiering beschikt! Een interessant project als dit helpen wij graag verder en daarom ondersteunen wij de samenwerkingspartners ook de komende drie jaar in de administratieve verantwoording en de periodieke rapportages.

Meer weten?
Meer weten over het project of hoe wij u kunnen ondersteunen bij het aanvragen van Europese subsidies? Neem gerust eens contact met ons op!

Terug naar overzicht
9212-fvdb-20181005.jpg
Marcel Deen
Subsidieadviseur
bean-me-up.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.