Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

'Oprichter' sociaal domein Haute Equipe Marieke gaat zelfstandig verder

img-1204.jpg

Marieke bedankt!

Kort na de zomer van 2015 kregen wij een belletje van Marieke Wijdeven. Ze was van mening dat wij Sociaal Domein moesten toevoegen aan onze dienstverlening, zeker omdat wij van mening waren dat al onze disciplines met elkaar verbonden moesten kunnen worden.

Na twee hele leuke gesprekken en een ja-woord van beide kanten was Marieke onze eerste 'Sociaal domeiner'. Nu, iets meer dan 4 jaar later bestaat ons team Sociaal uit meer dan 20 adviseurs. Met dank aan Marieke haar telefoontje!

Op onze laatste medewerkersbijeenkomst namen wij (helaas) afscheid van Marieke als collega. Haar ondernemende karakter heeft haar doen besluiten voor zichzelf te gaan starten, een stap waar wij veel vertrouwen in hebben!

Namens haar team heeft Roeland Dubbeld een leuk interview met Marieke afgenomen en dit resulteerde in onderstaand gesprek.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Marieke Wijdeven en vertel je graag wie ik ben en waar ik voor sta.

Hoe is het team sociaal domein ontstaan?

De kiem voor het team sociaal domein is gelegd in de beginperiode van de transitie. De financieel adviseurs van Haute Equipe liepen er steeds vaker tegenaan dat er beleidsinhoudelijke vraagstukken speelden binnen de gemeenten waar zij op opdracht zaten. Het was in die periode dat ik de stoute schoenen aantrok en Haute Equipe belde met de vraag of er naast de teams financiën, juridisch en subsidies ook ruimte was voor en behoefte was aan een meer inhoudelijk team sociaal domein. Uiteindelijk bleek dat zo te zijn, kwam ik in dienst en zijn we langzaamaan nieuwe collega’s gaan werven met kennis van de hulpuitvoering. Daarmee konden we nieuwe, inhoudelijke opdrachten aangaan en zo ons team beetje bij beetje tot een echt team sociaal domein ontwikkelen.

Hoe zie je de ontwikkeling van het team van toen tot nu?

Het team heeft in die 4 à 5 jaar echt een professionaliseringsslag gemaakt. We hebben inmiddels expertise op de gebieden Jeugd, Wmo én participatie, doen interim-management, en adviseren op het gebied van procesoptimalisatie, beleid en nog veel meer.
In het begin, toen het team nog maar een klein clubje van 3 à 4 personen was, was het gemakkelijk de neuzen dezelfde kant op te krijgen en houden. Inmiddels zijn we met zo’n 20 collega’s maar lukt het ons nog steeds om vanuit één visie te werken. De basisgedachte en -houding van waaruit we werken hebben we met elkaar ontwikkeld en daar houden we aan vast.

Waar is het team sociaal domein nu echt goed in?

Het team herbergt veel analytische kennis en werkt echt mét de inwoner. Bijvoorbeeld in Oosterhout hebben we dat laten zien rond het minimabeleid kinderen. Daar heb ik ook echt met de kinderen gesproken, in plaats van alleen over.  

Waar kijk jij zelf met de meeste trots op terug?

In de afgelopen vier jaar heb ik mezelf ontwikkeld tot een volledig zelfstandig en ondernemende adviseur. Ik heb daarvoor de ruimte en het vertrouwen gekregen van Haute Equipe. Ik ben er trots op dat ik die ruimte vervolgens ook heb gepakt. Ik ben in de afgelopen jaren ontwikkeld van een jeugdreclasseerder bij Bureau Jeugdzorg tot een beleidsadviseur die meewerkt aan het inrichten van een efficiëntere jeugdbescherming. Daar ga ik nu als ZZP’er mee verder.

Wat ga je het meeste missen?

De collega’s. Het gevoel een warm bad in te stappen als je op kantoor in Hoofddorp bent; een van hen te zijn. Samen lukt het ons om die sfeer te creëren.       

Marieke bedankt!

Namens alle Haute Equipe-ers willen we je hartelijk danken voor de fijne samenwerking als collega, vanaf nu gaan we graag de samenwerking aan als partner/vrienden!

Terug naar overzicht
img-1204.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.