Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Ontwikkelingen in het Sociaal Domein

fa057085-9ceb-eb94-a857-fc0a403020b5.png

NIEUWSOVERZICHT SOCIAAL DOMEIN

Zorgen om verwachte toename armoede
Het CPB verwacht een stijging in armoede. Eind dit jaar lopen de steunmaatregelen die de stijgende energieprijzen en andere kosten moesten dekken af. Hoe belangrijk die voor een grote groep zijn laten de CPB-ramingen van vanochtend zien: bijna een miljoen mensen zit volgend jaar onder de armoedegrens als er geen nieuw beleid komt. Een toename van ongeveer 165.000 mensen ten opzichte van dit jaar. Lees hier het hele artikel. 

Jurenne Hooi over schuldhulpverlening: ‘We schoten tekort’
Jurenne Hooi probeerde als directeur twaalf jaar lang de schuldhulpverlening van binnenuit te veranderen. Dat ging niet vanzelf. Ze schreef er een boek over. ‘Er is te weinig kennis van de doelgroep waarvoor beleid wordt gemaakt.’ Lees hier het volledige interview.

Stigmatiseren staat ontwikkeling in de weg
Hoe kunnen we stigmatisering van mensen met een uitkering verminderen? Steeds meer professionals werken aan een gelijke werkrelatie tussen henzelf en inwoners met een uitkering. Daarin zijn ze zich meer bewust van hun rol bij het tegengaan van stigmatisering. Ervaringsdeskundigen Stella, Ana, Michelle en Caspar delen hun kennis en ervaringen. Met als doel de stereotiepe beelden van mensen met een uitkering te doorbreken en de waardering en kwaliteiten van mensen voorop te zetten. Lees hier het hele artikel.

Blij met overheid: ‘Nederland heeft mijn leven gered’
De overheid is voor velen de gebeten hond als het gaat om vertrouwen geven en vertrouwen krijgen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Bruno Servaege heeft een positieve kijk op onze verzorgingsstaat. Lees hier verder.

Terug naar overzicht
1582377068975.jpg
Wiep Aanhane
Marketing
fa057085-9ceb-eb94-a857-fc0a403020b5.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.