Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Nomadenbestaan als jurist

den-haag.jpgd.jpg

Als extern juridisch adviseur leid ik al meer dan 15 jaar een soort nomadenbestaan. Na mijn afstuderen ben ik de juridische advisering ingerold en dat bevalt me na al die jaren nog steeds erg goed. Het is natuurlijk altijd weer even spannend waar je na het afronden van een opdracht terecht komt en wie je tijdelijke ‘nieuwe collega’s’ worden, maar overal ben ik meer dan hartelijk ontvangen. De nieuwe collega’s zijn blij dat je er bent, omdat extra hulp op dat moment hard nodig is.
 
Het leuke van dit nomadenbestaan is dat ik inmiddels al een hoop stadhuizen - groot, klein, oud en nieuw - van binnen heb gezien. Bij de start van een nieuwe opdracht denk ik elke keer weer: ga ik hier ooit de weg vinden? Maar na een paar dagen merk ik dan weer dat de werkplek alweer vertrouwd aanvoelt, net als de nieuwe collega's.
 
Eén van mijn favoriete werkplekken is het stadhuis van gemeente Den Haag, ook wel ‘het IJspaleis' genoemd. Het stadhuis dankt deze bijnaam aan de witte kleur en kenmerkt zich daarnaast door het grootste atrium van Nederland. Het centrum en het Binnenhof bevinden zich op een steenworp afstand. Kortom, een prachtige locatie om te mogen werken. En voor mij extra speciaal, omdat ik mijn carrière als adviseur in het IJspaleis ben begonnen. Ik zei dan ook volmondig ja toen ik de kans kreeg om hier weer tijdelijk aan de slag te gaan. Mijn hart maakte op mijn tweede ‘eerste’ werkdag bij de gemeente bij het betreden van het IJspaleis dan ook een sprongetje!
 
mr. Valeska Boender - Wiebenga

Terug naar overzicht
den-haag.jpgd.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.