Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

NIEUWE MEDEWERKER | Renate Kool, juridisch adviseur

6192d878-17ba-4733-aeb0-826c2ef0cc4b.jpg

Hey Renate! Wat leuk dat je per 1 januari weer bij ons komt werken! Niet dat er voor mij nou zoveel verandert; we zagen elkaar ook al af en toe op kantoor in Hoofddorp het afgelopen jaar. Hoe zat dat eigenlijk?
Ja! Heel leuk dat ik weer bij HE in dienst kom! Maar inderdaad, ik was het afgelopen jaar stiekem al regelmatig bij jullie op de koffie. Toen werkte ik veel samen met Marc Douma en wat andere collega’s die op interim basis voor gemeente Pijnacker-Nootdorp werkten.

Mooi om te zien dat je gewoon nog kan aanschuiven bij je oude (en nu weer nieuwe) werkgever. Merk je als oudgediende eigenlijk verschil ten opzichte van de eerste keer dat je bij ons werkte?
Op sommige punten wel. Vroeger hadden we bijvoorbeeld geen aanvoerders. Dat we die nu wel hebben vind ik echt een meerwaarde. Zij staan net wat dichter bij je werkzaamheden dan Frans en Marion. Daardoor is het makkelijker om klussen te doen die echt bij je passen. Voorheen werd ook altijd hard gewerkt om iedereen leuke klussen te laten doen. Wat dat betreft is HE niet veranderd. Maar hierdoor komt die ambitie beter tot zijn recht. Verder valt het me ook op dat ze de CO2-voetafdruk van het kantoor serieus nemen. Dat vind ik fijn om te zien.

Is dat dan ook de reden dat je terug bent gekomen? Omdat Haute Equipe zo’n fantastisch kantoor is ;P?
Haha, uiteraard! Maar een andere belangrijke reden is dat ik graag wat ‘avontuurlijker’ werk wil gaan doen. Hoewel ik de afgelopen jaren met heel veel plezier gemeentejurist ben geweest, ben ik wel toe aan nieuwe en verschillende rollen.

Wat heb je daarbij precies voor ogen dan?
Ik wil me straks graag bezig houden met grondzaken/vastgoed. Dat heb ik vroeger bij de gemeente Utrecht ook gedaan en dat vond ik altijd heel leuk. Ik ben ook afgestudeerd in notarieel recht. Dat verklaart misschien mijn drang om terug te keren naar het privaatrecht. Ik moet nog wel veel leren op dat gebied. Ik heb me de afgelopen jaren voornamelijk beziggehouden met algemeen bestuursrecht (Wob-verzoeken, overheidsaansprakelijkheid, aanbestedings- en subsidierecht. Maar ik wil ook niet bij voorbaat al de deur dicht gooien voor alles bestuursrechtelijks. Lid zijn van een bezwaarschriftencommissie lijkt me ook ontzettend interessant.

Klinkt goed! En wat ga je dit weekend doen?
Wijn drinken met vrienden! Ik ben best wel een wijnliefhebber. En ook hockeyen. Dat heb ik echt gemist tijdens corona. Iedereen boven de 18 mocht ineens geen teamsporten meer doen. Daardoor voelde ik me best wel oud. Maar dat terzijde.

Ik vraag altijd graag aan collega’s welk boek ze nu aan het lezen zijn.
Op dit moment lees ik ‘Blondjes beleggen beter’ van Janneke Willemse. Ik ben ook blond. En ik vind beleggen leuk. Is wel meer een hobby dan dat ik echt probeer om over 10 jaar al met pensioen te gaan hoor.

Vinden je huidige collega’s het jammer dat je weggaat?
Nee totaal niet. Nee grapje. Ik denk het wel. Nu moet ik zeker wat over mezelf vertellen he.. ok.. Nou mij wordt wel verteld dat ik goed kan luisteren, eigenlijk altijd klaar sta voor mensen en ze goed kan helpen prioriteren.

Nogmaals welkom terug en dank voor het interview!
O ja en ik heb ook nog twee hele lieve kleine katten en een geadopteerd voormalig dakloos konijn!

Te laat. Het interview is afgelopen.

Terug naar overzicht
coen.jpg
Coen Modderman
Juridisch adviseur
6192d878-17ba-4733-aeb0-826c2ef0cc4b.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.