Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Martin en zijn sabbatical

haute-equipe-social-visuals-2023-martin-carrousel.png

Wat leuk om je te spreken Martin! Wil je iets vertellen over jezelf?

''Jazeker, ik ben Martin Prins, ik ben bijna 62 jaar oud en ik werk sinds één februari bij Haute Equipe. Vorig jaar november had ik een gesprek bij Haute Equipe en was ik van plan om zzp’er te worden. Ik had hiervoor bij de gemeente Putten gewerkt en wilde wel eens in een andere omgeving werken. Toen werd ik eigenlijk verleid door Haute Equipe en had ik een fijngesprek op kantoor. Er hing een goede sfeer merkte ik direct. Normaal ging ik bijna nooit in gesprek, maar dit was zo’n fijn gesprek dat ik snel overstag gingen ben begonnen. Ik gaf tijdens dat gesprek aan dat ik een sabbatical van vier maanden had gepland. Ik wilde dat al enige tijd. Marion vond dat helemaal geen gek idee van mij. Dat vond ik bijzonder aan Haute Equipe. Ik ben toen van juni tot oktober weg geweest. En heel leuk: in de laatste week van mijn sabbatical heb ik een gesprek gevoerd met een klant vanuit mijn caravan. Iken kon ik direct beginnen bij de gemeente Hardenberg.''

Wat deed je voordat je bij Haute Equipe in dienst kwam?

''Ik ben al lang werkzaam in het sociaal domein. Ik ben begonnen bij de gemeente ErmeloIk heb daar vier jaar gewerkt. Daarna wisselde ik zo gemiddeld om de vier of vijf jaar van baan. Veelal bij gemeenten. Ik heb ook 8 jaar bij BMC gewerkt. De laatste 10 jaar werkte ik bij de gemeente Putten. Dat was wel het langst. Ik was de laatste 6  jaren jurist bestuursrecht, voor de helft als adviseur en voor de helft als secretaris van de commissie bezwaarschriften. Ik was vrij breed bezig, zowel sociaal domein als omgevingsrecht, maar ook subsidies... Momenteel ben ik weer bezig in het sociaal domein, te weten Wmo en Jeugdwet en dat voelt als thuiskomen.''

En waar hou je je dagelijks mee bezig?

''Dagelijks hou ik mij op dit moment bezig met een aantal pittige bezwaar- en beroepszaken op het gebied van de Wmo en Jeugdwet. Het gaat over de hoogte van het persoonsgebonden budget (pgb). Dat is volgens een aantal cliënten te laag. Ik ben nu bezig te onderzoeken of ik de hoogte van het pgb goed kan onderbouwen bij de commissie bezwaarschriften en bij de rechtbank. Een pittige maar leuke klus.''

Hoe is je sabbatical bevallen en hoe was het om daarna weer aan de slag te gaan?

''Mijn sabbatical is erg goed bevallen. Ik heb een aantal reisjes gemaakt, begon met drie weken Baskenland met de caravan. Daarna ben ik vijf dagen met een vriend naar Berlijn gegaan en vervolgens met mijn autovrienden naar Engeland om ol timers te bekijken. Dat was echt heel gezellig. Vervolgens tien dagen naar de hondencamping in de Dordogne. De hond kan daar loslopen op de camping. Daarna ben ik met een vriend weggeweest naar Zuid Frankrijk, hij is vrachtwagenchauffeur. Ik kreeg hierdoor een mooie inkijk in zijn truckersbestaan. Ik wilde eigenlijk nog klussen, maar daar is niet veel van gekomen. Het was even wennen, ik had vier weken geen wekker en kon overal naartoe, dat was echt heerlijk! Nu ga ik weer beginnen met de klussen bij Haute Equipe en dat is heel fijn.''

Terug naar overzicht
1582377068975.jpg
Wiep Aanhane
Marketing
haute-equipe-social-visuals-2023-martin-carrousel.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.