Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Maak kennis met: Karin Huisman, senior adviseur OOV

img-1773-1.jpg

Hoe gaat het met je en kan je iets vertellen over jezelf?
‘’Het gaat heel goed met mij, ik heb een fijn leven en ben heel tevreden. Ik ben geboren in Emmeloord, maar heb eigenlijk mijn hele leven in het westen van het land gewoond.  Ik heb gestudeerd in Rotterdam. Ik woon nu al 25 jaar in Hellevoetsluis, nadat ik echt heel vaak ben verhuisd. Ik hou echt van de stad, maar vind de rust ook fijn. Concerten, theater, dingen doen met vrienden en familie vind ik ontzettend leuk en heb ik ook altijd met mijn kinderen gedaan. Ik boks daarnaast in mijn vrije tijd en woon gelukkig vlak bij het strand, waar ik graag naartoe ga. Vroeger zat ik bij de reddingsbrigade dus ik ken het strand goed.  En ik werk natuurlijk met veel plezier bij Haute Equipe binnen de vakgroep Openbare Orde en Veiligheid (OOV).

Ik werk sinds 1 september bij Haute Equipe, als senior-adviseur OOV. Daarvoor heb ik totaal 10 jaar in de advocatuur gewerkt en 12,5 jaar bij de gemeente Spijkenisse/Nissewaard als team coördinator Openbare Orde Handhaving en Veiligheid en team coördinator rechtsbescherming. Ik heb 7 jaar gewerkt bij de gemeente Vlaardingen in diverse juridische functies. Ook ben ik beleidsmedewerker sociale zaken geweest bij de gemeente Westvoorne. Mijn werk in Spijkenisse bij OOV heb ik altijd erg leuk gevonden. We hielden ons bezig met ontzettend veel uiteenlopende zaken.

Het OOV werk was en is heel interessant, je moet continu schakelen en dit trok en trekt mij ontzettend aan. Veel verschillende zaken, verschillende mensen, op andere niveaus waarbij je strategisch, tactisch en uitvoerend bezig bent. Het OOV-werkveld is zo divers en dat maakt het interessant.

Wat doet het OOV-team voor klanten?
Binnen het OOV-team werken wij op het snijvlak strafrecht en bestuursrecht. Je hebt veel overleg met politie en justitie, onder meer over zorg en veiligheid. Alles wordt goed bekeken en we doen er alles aan om goed te handelen. Het proces loopt echt van a tot z waarbij je aan veel moet denken.

Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met Aanpak Ondermijning. De aanpak ondermijning is binnen gemeenteland nog een onontgonnen gebied.

Ik vind het werkveld OOV echt geweldig. Na 30 jaar werkervaring durf ik met zekerheid te stellen dat dit het leukste werkveld is. Dit is echt het mooiste taakveld dat er is binnen gemeenteland!

Ik had direct toen ik bij Haute Equipe in dienst kwam een opdracht per 1 september bij BEL-combinatie (Blaricum Eemnes en Laren). Mijn collega OOV werkt bij de Gemeente Breda aan de slag gegaan.

Wat maakt het werk binnen OOV zo interessant?
Het veiligheidsdomein is breed, of het nou sociaal of fysiek is, en je staat in de arena, waarin je samen met allerlei veiligheidspartners aan het werk bent. Je levert echt een bijdrage aan de veiligheid en dat vind ik zo mooi aan dit werk.

En het blijft interessant door de diversiteit, het is geen routine werk! Het werk houdt je scherp.

Wat kunnen jullie betekenen voor nieuwe collega’s?
Als je kijkt naar OOV is het juridisch- en beleidswerk, het is alleen wat specifieker. Je houdt je bezig met de burgemeestersbevoegdheden, wat voor een groot deel juridisch is. Daarnaast houd je je bezig met de fysieke veiligheid, de crisisbeheersing, een veilige woon- en leefomgeving, sociale veiligheid en de aanpak van de georganiseerde misdaad. Er zijn echt veel dwarsverbanden, zeker met het fysieke- en sociaal domein. De aanpak verwarde personen en de jeugdoverlast is bijvoorbeeld meer gericht op de sociale veiligheid. Nu werk ik ook samen met collega’s van het sociaal domein, je pakt alles integraal op. Zeker vanuit veiligheid zijn wij een belangrijke partner.

Ik merk vaak dat OOV vaak nog onbekend is, maar het is veel meer dan mensen vaak denken. Wij doen zo ontzettend veel en het werk is zo veelzijdig!
Je pakt het werk gezamenlijk op met collega’s binnen verschillende domeinen en zoekt dan naar passende oplossingen.

Wil je ook ons OOV-team versterken? - https://haute-equipe.nl/vacatures/28_senior-jurist-oov

Terug naar overzicht
1582377068975.jpg
Wiep Aanhane
Marketing
img-1773-1.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.