Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Maak kennis met: Dirk Blokhuis, adviseur Openbare Orde & Veiligheid

img-2200.jpg

Begin augustus is Dirk Blokhuis begonnen als OOV-adviseur binnen Team HE-Juridisch. Maak hieronder kennis met Dirk!

Dirk, hoe gaat het met je en hoe zijn je eerste weken bij Haute Equipe bevallen?
Het gaat goed! Ik ben erg blij dat ik bij Haute Equipe ben begonnen. De eerste weken stonden bij mij vooral in het teken van kennismaken met collega’s. Dat alles is verlopen in een heel gezellige setting. 

Hoe heb je je binnenkomst ervaren? Wat kan je toekomstige collega’s meegeven over de periode nadat je getekend hebt bij Haute Equipe?
De binnenkomst was voor mij vooral een hele dag vol leuke gesprekken met nieuwe collega’s. Omdat ik al bij de open dag in Hoofddorp was geweest, wist ik al het een en ander van het bedrijf. Ik denk dat de binnenkomst hierdoor voor mij iets minder intensief is geweest dan voor iemand waarbij alles helemaal nieuw is. Na het tekenen bij HE heb ik regelmatig contact gehad met collega’s. Zo werd mijn auto alvast geregeld, werd ik telefonisch verder wegwijs gemaakt in ons team HE-Juridisch en bleken er al een hoop potentiële opdrachten voorbij te komen waar ik goed op paste. Ik ben blij dat ik op korte termijn bij de gemeente Beverwijk zal starten als OOV-adviseur!

Fijn om te horen dat je het zo ervaart. Kan je iets vertellen over je achtergrond en specialisaties?
Na mijn studie Integrale Veiligheidskunde in Utrecht heb ik gewerkt voor twee gemeenten binnen het brede werkveld Openbare Orde en Veiligheid (OOV). Bij de gemeente Baarn heb ik vooral ervaring opgedaan met de Algemene Plaatselijke Verordening en met wat ‘Bijzondere wetten’ wordt genoemd. In Bunschoten heb ik vervolgens bredere ervaring opgedaan. Hier had ik een generieke functie binnen een klein team, wat betekende dat ik deed wat op dat moment prioriteit had. Van beleid schrijven tot bestuurlijk handhaven, er kwam van alles voorbij. Ik probeer het voor nu kort te houden, maar als je meer wilt weten, stuur me dan vooral een bericht!

Een duidelijke voorkeur dus voor OOV. Welke werkzaamheden hoop je intern en extern te kunnen oppakken bij Haute Equipe?
Intern hoop ik samen met Karin Huisman het OOV-team verder uit te breiden. Het lijkt me enorm leuk om nieuwe kandidaten te spreken en daarmee divers talent binnen te halen uit alle hoeken van Nederland. Extern heb ik al een hoop potentiële opdrachten voorbij zien komen. Ik zou graag bij een wat grotere gemeente aan de slag gaan, of een inhoudelijk gekaderde opdracht uit te voeren. Het generieke werken is leuk, maar soms ontbreekt verdieping. Overigens lijkt het mij ook leuk om voor andere organisaties dan gemeenten te werken, zoals de politie, het RIEC of regionale samenwerkingsverbanden.

Goed om te horen dat je je breed oriënteert. Wat doe je naast je werk zoal graag?
Ik vind het erg gezellig om te borrelen met vrienden, daarnaast wandel en sport ik graag (fitness) en doe ik aan motorrijden. Ook vind ik tuinieren leuk en probeer ik mijn kamerplanten zo goed mogelijk in leven te houden... Dat gaat steeds iets beter!

Wat is (recentelijk) de beste serie die je hebt gezien en zou je iedereen aanraden?
Als je van echt goede (rauwe) crime houdt, is Gomorra een aanrader. Dat is een Italiaanse serie over maffiapraktijken in Napels, gebaseerd op een boek van Roberto Savianio. Deze journalist en schrijver leeft sindsdien onder politiebeveiliging vanwege dreigementen uit die wereld.

Tot slot: bij Haute Equipe staat het maatschappelijk resultaat centraal. Wat betekent dat voor jou?
In de wereld van OOV draait het om maatschappelijk resultaat; een gemeente waar mensen veilig kunnen wonen, werken en recreëren. Een maatschappij begint bij veiligheid en het is mooi werk om daar een steentje aan bij te kunnen dragen. Maatschappelijk resultaat is voor mij net zo goed bezig zijn met een aanpak op individuele basis, denk aan huiselijk geweld of relschoppers, als met de voorbereidingen op meer massale schaal, zoals bij dreigende rellen of evenementen waar duizenden mensen op af komen.

Wil je ook OOV adviseur worden via Haute Equipe? Bekijk hier onze OOV vacature!

Terug naar overzicht
1649233642229.jpg
Lorenz van der Ven
Juridisch adviseur
img-2200.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.