Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

LAURA DI BELLA VERSTERKT HAUTE EQUIPE JURIDISCH

laura-en-marion-definitief.jpg

Team HE-Juridisch heeft er weer eens een versterking bij. Vanuit de top van de advocatuur kersvers binnen bij ons topadviesbureau: Laura Di Bella!

We zijn zeer verheugd met Laura's komst en kijken uit naar al het moois wat zij zonder twijfel voor Haute Equipe zelf en onze opdrachtgevers gaat doen, om te beginnen haar eerste opdracht bij de gemeente Alblasserdam.

De komende maanden starten er nog drie nieuwe juridisch adviseurs bij Haute Equipe, dus wordt vervolgd... maar eerst stellen wij Laura graag aan je voor.

Laura, hoe gaat het met je en hoe bevallen je eerste dagen bij Haute Equipe?
Het gaat goed met me! Ik ben nu een ruime week werkzaam bij Haute Equipe. De introductiedag was voor mij de bevestiging dat ik een goede keuze heb gemaakt. Ik heb een heel fijn en warm welkom gekregen.  

Wat kan je toekomstige collega’s meegeven over de periode nadat je getekend hebt bij Haute Equipe?
Ik waardeer het dat je meteen onderdeel bent van een team en wordt meegenomen in alles wat er speelt. Vanaf dag één wordt er aan je gedacht, je ontvangt de nieuwsbrief en er wordt actief met je gecorrespondeerd. Ook vond ik het fijn dat er een introductiedag werd georganiseerd, waarop je kennis maakt met (nieuwe) collega’s. Haute Equipe voelde meteen als een fijne organisatie!

Dat is fijn om te horen. Wat is je achtergrond en wat spreekt je daarin aan?
Ik ben gespecialiseerd in het bestuursrecht. In dat rechtsgebied ben ik nu al twintig jaar werkzaam, in de praktijk als advocaat en als wetenschapper en docent aan de universiteit. De verhouding tussen burger en overheid blijft boeien. De maatschappelijke relevantie van het bestuursrecht is direct zichtbaar. Een geweldig vakgebied dus, waar ik hoop nog lang in te kunnen werken! Een bijzondere interesse heb ik in het overheidsprivaatrecht. Op een deel daarvan, het overheidsaansprakelijkheidsrecht, ben ik gepromoveerd en ik schrijf daarover nog regelmatig artikelen.   

Je bent een veelzijdig jurist, zoveel is duidelijk. Welke werkzaamheden doe je nu vanuit Haute Equipe?
Mijn eerste opdracht is als jurist Handhaving bij de gemeente Alblasserdam. Een erg mooie klus! Daarnaast wil ik graag opdrachten (blijven) doen binnen het algemeen bestuursrecht. Zoals gezegd hoop ik ook met overheidsaansprakelijkheid aan te slag te kunnen gaan. Daarnaast lijkt OOV mij interessant. Binnen Haute Equipe wil ik graag jurisprudentielunches organiseren en adviesaanvragen ontwikkelen.

Mooie plannen! Wat doe je naast je werk zoal graag?
Naast mijn werk doe ik veel samen met mijn gezin. Mijn man en ik hebben twee dochters van twaalf en vijftien jaar. Wij houden alle vier van avontuurlijke vakanties. Zo hebben we bijvoorbeeld rondgereisd door Georgië en Marokko. De tijd die overblijft, besteed ik graag aan mijn vriendinnen. Ook ga ik naar de sportschool, maar dat is meer een noodzakelijk kwaad.

Mooi dat je daar zoveel tijd aan besteed. Veel Haute Equipe-adviseurs luisteren graag naar podcasts. Houd jij daar ook van?
Zeker! De podcast serie Future Affairs van NRC luister ik graag. Ik kan vooral aflevering 5 “Is bewustzijn een extra dimensie; wat hebben bewustzijn en kwantumfysica met elkaar te maken” aanbevelen. Die aflevering werd mij aangeraden door een vriend. Echt machtig interessant!

Tot slot. Is er iemand die jou specifiek inspireert of waar je tegen opkijkt?
Op zowel professioneel als persoonlijk vlak (als dat onderscheid al te maken is) word ik geïnspireerd door vele mensen; dichtbij en verder weg. Maar dat is niet echt een leuk antwoord hè? Vandaar wat concreter: voor mijn proefschrift waren de annotaties van E.M. Meijers over de onrechtmatige overheidsdaad van grote waarde. Deze waren vormend voor de manier waarop ik naar dit onderwerp kijk. Dus dat is wel echt een voorbeeld voor me!

Collega's worden?
Lijkt het jou ook leuk om als potentiële juridische collega een vliegende start te maken in ons juridische team? Neem dan vooral contact op met onze collega's of solliciteer op een van de openstaande vacatures via deze link.

vacature-afbeelding.jpg

Terug naar overzicht
1649233642229.jpg
Lorenz van der Ven
Juridisch adviseur
laura-en-marion-definitief.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.