Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Kruidentuintjes met dank aan Werkom en Wortels en co.

e22cda3e-70dc-45e6-92a9-84bf9ec011b8.jpg

Kruidentuintjes met dank aan Werkom en Wortels en co.
Haute Equipe staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Samen de basis leggen voor maatschappelijk resultaat is niet voor niets wat Haute Equipe bindt. Vanuit deze visie zijn wij op zoek gegaan naar een leuk en mooi zomergeschenk voor onze adviseurs. Via Werkom zijn wij bij Wortels en co. uitgekomen, we vertellen je in dit bericht graag meer over deze mooie samenwerking met grote maatschappelijke waarde.

Maak kennis met Werkom
Werkom is het werkleerbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend. De organisatie is vernieuwend en blijft zich ontwikkelen. Werkom zorgt voor verbinding, net als wij. Daarom vertellen wij jullie graag meer over ons nieuwe project; 

Werkom bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder Wortels en Co. Het bedrijfsonderdeel is ontstaan naar aanleiding van een aanvraag van een restaurant in Zaandam. Het restaurant wilde graag verhoogde bakken met kruiden erin, zodat de kruiden niet rechtstreeks op de grond zouden staan in de keuken.. Op deze manier konden ze voortaan verse kruiden in gerechten verwerken. Het vormde het startsein voor Werkom om te starten met Wortels en Co. en op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier tuinbouw te gaan exploiteren. Dit is nu vijf jaar geleden. Wortels en co. werkt hierbij samen met mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt en begeleidt en ondersteunt hen in hun zoektocht naar werk. Het begon op kleine schaal, maar na enige tijd werd dit breed getrokken en werd de naam gedeponeerd en het logo ontworpen. Op de website van Wortels en co. is meer te lezen over hun missie en visie.

Werkom vindt het, net als wij, heel belangrijk dat er sprake is van een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen mee doet en er voor iedereen plek is. Het is belangrijk om te weten wie je bent, waarom je hier bent en waar je blij van wordt. 

Bij Wortels en co worden mensen begeleid door vakspecialisten en biedt men een opstapje die moet zorgen voor doorstroming naar de arbeidsmarkt.

wortels-3.png

MVO
Als organisatie zijn wij heel actief op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en werden wij heel enthousiast van het verhaal bij Werkom. Via HE-doet, ons maatschappelijke initiatieven-team, focussen wij ons op duurzame, organische en maatschappelijke producten en activiteiten. Wortels en Co, en de kruidentuintjes passen hier zeer goed bij!

Mooie uitdaging
Vanwege COVID-19 kon Werkom geen mensen ontvangen op locatie, iedereen moest thuiswerken. Daarom konden ook kandidaten niet binnenlopen. Toen Haute Equipe met een grote order kwam, moesten ze snel aan de bak. Dit omschreef Dennis Verhoeven ook wel als “een leuke, fijne en vooral mooie uitdaging.”

Deze week staat in het teken van verbinding. Collega’s rijden de kruidentuintjes naar onze locaties of delen deze uit in de regio waar zij woonachtig zijn.

Meer weten? Bekijk dan de website van Wortels en co via deze link: https://wortelsenco.nl/. Uiteraard brengt Haute Equipe je graag in contact met de mensen van Wortels en co, stuur hiervoor een mail naar info@haute-equipe.nl.

wortels-2.png

Terug naar overzicht
1582377068975.jpg
Wiep Aanhane
Marketing
e22cda3e-70dc-45e6-92a9-84bf9ec011b8.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.