Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Jochem Goes versterkt team privacy!

7adbe3e5-e008-4bb4-b7c0-e7fe7bb00fb1.jpg

Deze maand is Jochem Goes begonnen als Adviseur Privacy binnen Haute Equipe Juridisch. Hieronder vertelt Jochem over zijn achtergrond, interesses en wat maatschappelijk resultaat voor hem betekent.

Jochem, hoe gaat het met je en hoe bevalt het je bij Haute Equipe?

Het gaat hartstikke goed! Ik was al even aan het rondkijken naar een nieuwe uitdaging, toen ik werd benaderd door Coen Modderman met de vraag of ik niet eens kennis wilde maken met Haute Equipe. Coen was een van mijn favoriete docenten aan de Universiteit Utrecht, dus ik geloofde hem meteen dat het een hartstikke prettig kantoor is met gezellige collega’s. Nadat ik langs was geweest op kantoor in Hoofddorp, enkele collega’s had gesproken en meer over de werkzaamheden had gehoord, is het balletje gaan rollen en zette ik vrij snel daarna mijn handtekening.

Fijn om te horen. Kan je iets vertellen over je achtergrond en vakinhoudelijke interesses?

Zoals ik hiervoor al kort vermeldde, heb ik in Utrecht gestudeerd; zowel mijn bachelor Rechtsgeleerdheid als mijn master Privaatrecht heb ik daar gevolgd. Tijdens de master kwam ik meer in aanraking met de - bijzonder interessante - vakgebieden van onder meer het intellectueel eigendomsrecht, mediarecht, internetrecht en ook het privacyrecht. Na een stage en een eerste functie bij juridisch advieskantoor ICTRecht in Amsterdam, kwam ik terecht bij de overheid. In de functie van Privacy Officer bij de NVWA in Utrecht heb ik mij meer gespecialiseerd in het privacyrecht.

Mooi dat je een duidelijke voorkeur hebt ontwikkeld. Wat hoop je zowel intern bij HE-Juridisch te gaan doen, als extern bij onze klanten?

Voor mijn eerste opdracht ga ik starten als ‘Coördinator DPIA’s’ bij de gemeente Almere. Een mooie kans om meer bezig te zijn met dit instrument dat vaak als complex wordt ervaren. Daarnaast hoop ik intern mijn steentje bij te kunnen dragen aan de privacy-vakgroep, door nieuwe initiatieven aan te dragen en wellicht wat meer de focus te leggen op kennisdeling door middel van het schrijven van blogs en artikelen.

Dat belooft alvast veel goeds! Waar houd je je naast je werk graag mee bezig?

In mijn vrije tijd sport ik graag: wekelijks baantjes trekken in het zwembad en een potje squashen met vrienden, maar ik ben ook wel eens te vinden op de tennis- of golfbaan. Verder spreek ik graag af voor een borrel of een etentje, en lees ik nog wel eens een goed boek.

Over goede boeken gesproken. Wat is het beste boek dat je hebt gelezen?

Het beste boek weet ik niet, maar een boek dat ik recent heb gelezen en dat ik bijzonder interessant en goed geschreven vind, is het boek ‘Ik weet je wachtwoord’ van onderzoeksjournalist Daniël Verlaan. Nou ben ik best een ‘vakidioot’, dus goede boeken op het gebied van informatiebeveiliging en privacy vind ik al gauw interessant. Enkele andere aanraders zijn nog: ‘Je hebt wél iets te verbergen’ en ‘Ik weet wie je bent en wat je doet’.

Tot slot. Bij Haute Equipe staat maatschappelijk resultaat centraal. Wat betekent maatschappelijk resultaat voor jou? En hoe hoop jij binnen HE bij te dragen aan maatschappelijk resultaat?

Wat mij betreft gaan maatschappelijk resultaat en innovatie hand in hand. Veel maatschappelijke problemen vragen immers om innovatieve oplossingen. Maar, die innovatieve oplossingen moeten wel veilig en rechtmatig zijn. Dit speelveld is waar veelal privacy en informatiebeveiliging om de hoek komen kijken. Door in mijn opdrachten mee te werken aan mooie, nieuwe projecten en innovaties hoop ik dan ook bij te kunnen dragen aan maatschappelijk resultaat!

Terug naar overzicht
lorenz-van-der-ven-haute-equipe.jpg
Lorenz van der Ven
Juridisch adviseur
7adbe3e5-e008-4bb4-b7c0-e7fe7bb00fb1.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.