Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Inzicht in jouw personeelskosten? Haute Equipe helpt u verder!

geert.jpeg

Veel gemeenten hebben behoefte om hun personeelskosten goed in de grip te houden. Haute Equipe kan daarbij op drie aspecten adviseren, namelijk: de systemen, de processen en het sturingsmodel.  Bij de systemen speelt dikwijls de vraag wat in het personeelssysteem en wat in het financiële systeem wordt bijgehouden en hoe je hieruit bruikbare rapportages krijgt.

We hebben ervaring hiermee en kunnen in samenwerking met uw applicatiebeheerders een oplossing bepalen. Daarnaast vraagt het specifieke vaardigheden om een werkend besluitvormings- rapportage- en sturingsproces in te richten want dit vraagt samenspel van HR adviseurs, financieel adviseurs en leidinggevenden. Bovendien is voor een actuele rapportage een vlotte doorlooptijd gewenst. Om de bloedgroepen te verbinden helpt het dat de adviseur van Haute Equipe extern en onafhankelijk is.

Tot slot bestaan er vaak verschillende beelden van het sturingsmodel. Wij kunnen adviseren over het model of het proces begeleiden om als management tot een model te komen dat bij de organisatie past. Hierbij komen vragen aan de orde als: Sturen we op formatie en/of op budget? Welke risico’s managen we centraal, welke per domein en welke per team? Welke flexibele schil is passend? Staan we ook toe dat de formatie vanuit projecten, dus incidenteel, wordt gefinancierd?

Kortom, voor inzicht in en beheersing van de personeelskosten kan Haute Equipe op alle niveaus met uw mensen een werkende oplossing bereiken.

Terug naar overzicht
geert.jpeg
Geert de Gaaij
Senior adviseur
geert.jpeg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.