Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

HE Doet: Veggie Challenge

veggie-challenge-2.jpg

Van 6 tot 13 mei doen 20 collega's van Haute Equipe mee aan de Veggie Challenge!

20 collega's hebben een week lang samen meer plantaardig gegeten. Goed voor je lijf, de planeet en alle dieren die hierin leven. We zijn met elkaar de gezonde strijd aan gegaan door minder vlees, geheel vegetarisch of zelfs veganistisch te gaan eten.

Dierlijke producten zijn verantwoordelijk voor ongeveer 60% van de voedsel gerelateerde uitstoot van broeikasgassen. Vlees en zuivelproducten zijn de onderdelen van ons dieet die het meest schadelijk zijn voor ons klimaat, en in het algemeen voor het milieu. Door bewust om te gaan met je eetgedrag, kun je een bijdrage leveren aan een veilig klimaat, je eigen gezondheid en het welzijn van de dieren! 

We hebben de 20 collega’s verdeeld over twee groepen, team Noord en team Zuid. Deze teams hebben tijdens de Veggie Challenge tegen elkaar gestreden om de meeste impact te maken! Daarnaast was er ook een individuele competetie. Gedurende de week ging team Noord aan kop, maar met een mooie eindsprint heeft team Zuid de winst gepakt. De individuele prijzen waren voor Frans, Coen en Mariken. Gefeliciteerd toppers!

whatsapp-image-2023-05-09-at-14.11.32-1-.jpeg

Wil jij ook een Veggie Challenge organiseren? Kijk dan op de website van Proveg of download de Veggie Challenge App. De app biedt alle extra ondersteuning voor beginnende vleesminderaars, vegetariërs en vegans. Een handige tool om je lievelingsrecepten op te slaan, je voortgang bij te houden, je weekmenu samen te stellen en nog veel meer. De app helpt je waar en wanneer je maar wilt. Zo neem je jouw persoonlijke Veggie Challenge coach mee de supermarkt in en wordt koken nog leuker.

Daarnaast kun je in de app zien hoeveel impact jij hebt gemaakt met jouw eetpatroon. Je ziet elke dag hoeveel dierenlevens, CO2, water en land je bespaart door vega(n) te eten.

Terug naar overzicht
angelica.jpg
Angelica Lantigua Francisco
Adviseur duurzaamheid
veggie-challenge-2.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.