Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Haute Equipe verrast: De Givebox

powerbank-1.jpg

Elk jaar ontvangen alle medewerkers van Haute Equipe een mooi kerstpakket. Iedereen die weleens een kerstpakket heeft samengesteld, weet dat je makkelijk kan verdwalen in het land der kerstpakketten. Het aanbod is enorm dus op basis van welke criteria maak je een keuze?

Voor Haute Equipe is duurzaamheid een belangrijk criterium. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit niet alleen in ons denken, maar vooral ook in ons doen. Als duurzaam een optie is, dan kiezen we daar standaard voor. Vandaar dat we dit jaar hebben gekozen voor een kerstpakket van G I V E B O X.  De cadeaus in deze box worden geselecteerd op basis van criteria zoals duurzaamheid, bruikbaarheid en variatie.  De boxen worden gevuld met verrassingen waar je écht wat aan hebt. Kwaliteit staat boven kwantiteit, en dat is terug te zien in de samenstelling van de box.

Zo zat er in het kerstpakket van Haute Equipe onder andere een tandenborstel van duurzaam geproduceerd Moso-bamboe. Een tandenborstel is altijd handig, maar een tandenborstel die 100% biologisch afbreekbaar is, is nog beter. Zeker als je weet dat er elk jaar ongeveer 2 miljard plastic tandenborstels terechtkomen op stortplaatsen en in oceanen.  

Daarnaast zat er ook handzeep in gemaakt van onder andere koffiedik. Ieder jaar produceren we wereldwijd 500 Empire State Buildings aan koffiedik en sinaasappelschillen. Dit wordt grotendeels als waardeloos afval verbrand. Unwaste maakt van deze resten onder andere deze handzeep. De donkere handzeep heeft wel iets weg van een chocoladekoekje, maar uit eigen ervaring weten wij inmiddels dat het zeker niet naar chocolade smaakt.  

Tot slot zat er ook een Pocket Dock van Walter Wallet als handige gadget in de Givebox. Walter Wallet produceert op een duurzame manier deze draadloze powerbank voor je mobiele telefoon. In deze digitale tijd is dit natuurlijk erg handig om mee te nemen en bruikbaar!

Bekijk hier al onze MVO activiteiten.

Terug naar overzicht
hannah.jpg
Hannah Kisman
Adviseur sociaal domein
powerbank-1.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.