Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Haute Equipe en duurzaamheid

afbeelding1.png

Zeg Haute Equipe, doen jullie ook projecten op het gebied van duurzaamheid met jullie klanten?

Om die vraag te beantwoorden maken we gebruik van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit is voor de periode tot 2030 dé wereldwijde duurzaamheidsagenda waaraan de VNG en ongeveer de helft van de Nederlandse gemeenten zich hebben gecommitteerd. Deze 17 doelen zijn te verdelen over de werkvelden waarin wij Als Haute Equipers dagelijks aanwezig zijn en samen brengen.

De doelen 1 tot en met 5, over de directe levensbehoeften, maken een groot deel uit van de werkzaamheden van onze collega’s in het sociaal domein. Samen met de opgaven voor een rechtvaardige samenleving (8 en 10) en de inzet op een stevige sociale basis, zijn wij als Haute Equipe op dit vlak stevig aan de slag.

Onze inzet op de doelen 16 en 17 wordt grotendeels door onze collega’s vanuit Bedrijfsvoering gedaan. Naast het financieel gezond houden of weer maken van overheidsorganisaties, wordt ook een bijdrage geleverd aan de doorontwikkeling van de publieke dienstverlening.

De collega’s van ons juridisch team zorgen dat publieke organisaties hun werk op een juiste juridische wijze afhandelen wat weer bijdraagt een eerlijke maatschappij en sterke publieke diensten (doelen 10 en 17).

Ons subsidieteam zorgt niet alleen voor het een juiste behandeling van de aanvragen voor duurzaamheidssubsidies, zij stellen deze juist zelf op voor transparante en begrijpelijke subsidievoorwaarden (7 en 11). Dit zijn veelal de dagelijkse herkenbare zaken zoals isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Een ander onderdeel betreft het verzorgen van aanvragen voor innovatieve, duurzame projecten voor ondernemingen, zodat zij naast de voordelen voor het klimaat ook kunnen werken aan een eerlijkere samenleving waar zowel de lusten als de lasten zo eerlijk mogelijk worden verdeeld (doelen 7, 8, 9 en 12).

Terug naar overzicht
angelica.jpg
Angelica Lantigua Francisco
Adviseur duurzaamheid
afbeelding1.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.