Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Goede Grijpdag

he-doet.jpg

Wij hebben Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan bij Haute Equipe. Echter, de mogelijkheden tot grootschalige acties liggen niet voor het oprapen in deze tijd, nu we veel aan huis gebonden zijn. HE-doet grijpt deze mogelijkheid aan om te laten zien dat kleine initiatieven even zo goed kunnen bijdragen aan onze maatschappelijke doelen. Een schone leef- of werkomgeving is snel te realiseren. Om daar samen aan te werken, moest alleen de datum nog geprikt worden.

Hoe weet je zeker dat je veel collega’s kan mobiliseren? Binnen Haute Equipe is dat niet zo moeilijk. Koppel er een kans aan om collega’s in levende lijve te zien en wat goeds te doen, dan is het geen probleem om je vrije dag hier aan te besteden. Zodoende is Goede Vrijdag omgedoopt in Goede Grijpdag en gaan we, uiteraard corona-proof, met onze collega’s, bewapend met prikstokken en afvalzakken op pad bij onze vestigingen in Hoofddorp, Leeuwarden en Arnhem. De toeloop is zelfs zo groot, dat we ook in Haarlem een groep op de been hebben kunnen brengen.

Wat willen we bereiken met deze activiteit? Op korte termijn is dat heel simpel, een schone omgeving. Maar voor de langere termijn willen we ook laten zien met welk gemak je dagelijkse rondje wandelen eens in de zoveel tijd uit te breiden is met een prikstok en een afvalzak, zodat je eigen omgeving schoon blijft. En laat Nederland nu net ontzettend veel aan het wandelen zijn.

Mocht je nu geïnspireerd raken en zelf ook willen prikken, de grijpstokken zijn voor kleine prijzen in menig winkel te vinden. Wil je het grootschaliger oppakken? Veel gemeenten moedigen dit soort initiatieven aan en stellen kosteloos materialen als grijpstokken en afvalzakken beschikbaar. Ook op https://www.nederlandschoon.nl/ is meer informatie te vinden over wat je zelf kan doen.

Terug naar overzicht
he-doet.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.