Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Financieel trainee worden bij Haute Equipe?

jessica-1.jpg

Lees hier het verhaal van ex-trainee Jessica Groskamp.

Introductie
Mijn naam Jessica Groskamp, ik ben 27 jaar en woon in Alkmaar. Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij Haute Equipe waarbij ik gestart ben met het Traineeship. Sinds april 2020 ben ik Junior Adviseur en momenteel ben ik hard bezig om mijzelf te ontwikkelen tot Medior adviseur. Voordat ik gestart ben heb ik de opleiding Business Studies gevolgd aan Hogeschool Inholland met de afstudeerrichting Banking & Insurance.

Dit is geen richting die je zou verwachten binnen de publieke sector, maar bij Haute Equipe ben je breed inzetbaar! Dit zie je onder andere terug in de achtergrond van de groep Trainees waarmee we gestart zijn in 2019. We zijn met twaalf trainees gestart en de opleidingen van de trainees liepen erg uiteen. Bijvoorbeeld Bestuurskunde, Bedrijfskunde, Juridische opleidingen, International business and Management studies en bijvoorbeeld Change Management. Erg gevarieerd dus!

Hoe ziet een traineeship bij Haute Equipe er uit?
Het begin van het traineeship staat vooral in het teken van elkaar en Haute Equipe goed leren kennen en waren wij veel op kantoor te vinden. De eerste paar weken volgden wij fulltime modules gericht op de vier clusters waarin Haute Equipe actief is: Subsidies, Bedrijfsvoering, Juridisch en Sociaal Domein. Deze modules werden verzorgd door zowel trainers als adviseurs en werknemers van Haute Equipe zelf. Op deze manier leer je elkaar, andere collega’s en het bedrijf snel kennen.

Na deze fulltime periode was het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen bij een opdrachtgever. In deze periode zie je elkaar nog twee dagen per week en vul je de rest van de dagen in met een opdracht bij de klant. Mijn eerste opdracht was bijvoorbeeld bij de gemeente Hoorn waar ik het team Planning & Control mocht ondersteunen bij een bestuursopdracht. De combinatie van het traineeship en de opdracht bij de klant heb ik als heel fijn ervaren, omdat je de opdracht bij de klant rustig kunt opbouwen met wekelijks contact met je medetrainees en begeleiding.

Na een periode van een aantal weken ga je vier dagen per week aan de slag bij de klant en volg je om de week een training op kantoor. Op deze manier word je langzaam opgeleid en klaargestoomd om zelfstandig je opdracht bij de klant uit te voeren, maar heb je tweewekelijks een vast moment waarin je met elkaar aan de slag gaat met allerlei vaardigheden. Denk hierbij aan sollicitatievaardigheden en schrijfvaardigheden, maar ook aan trainingen gericht op bijvoorbeeld etiquette of een cursus over hoe je te kleden bij de klant.

Wat gebeurt er na het afronden van het traineeship?
Na de periode als Trainee maak je de promotie naar Junior Adviseur en wordt er meteen een vast contract aangeboden. Bij ons geen gedoe met tijdelijke contracten. Vertrouwen en waardering zijn twee kernwaarden binnen Haute Equipe en dragen wij ook uit. Tijdens de Junior fase richt je je volledig op de opdracht bij de klant en krijg je alle ruimte en vrijheid om je te ontwikkelen tot de adviseur die jij graag wilt worden.

Er worden buiten de opdracht bij de klant voldoende leuke evenementen georganiseerd waaronder een kwartaalbijeenkomst met alle werknemers van Haute Equipe waarbij we met zijn alle bijvoorbeeld gaan lunchen of barbecueën en worden we bijgepraat over alle ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Ook bedrijfsuitjes, sportieve bijeenkomsten zoals beachvolleybal of een hardloopwedstrijd en uitjes met de ‘jonge’ werknemers worden erg gewaardeerd.

Wat zou jij potentiële trainees met een financiële/bedrijfsvoering ambitie mee willen geven?
Heb jij net als ik een Financiële en/of Bedrijfsvoerings-achtergrond en ben je op zoek naar een vliegende start voor je carrière, raad ik je zeker aan om eens een kijkje te nemen in het ontwikkelde traineeship voor aankomende jaar vanaf september 2022. Je leert in een korte tijd het bedrijf en je collega’s goed kennen, wordt goed begeleid en niet te vergeten, er wordt tijdens alle modules gezorgd voor een uitgebreide lunch!

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen, schroom dan niet om mij of één van mijn collega’s een berichtje te sturen. Ook vrijblijvend kennis komen maken op één van onze kantoren is mogelijk. Hopelijk tot snel!

Bekijk hier onze traineeship vacature of lees hier meer over het team van Jessica, team bedrijfsvoering.

Benieuwd naar Jessica haar samenvatting? Bekijk haar LinkedIn pagina via deze link.

Terug naar overzicht
no_filename.jpeg
Jeanette Honders
Senior adviseur
jessica-1.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.