Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Een soepele interimcontrole? Haute Equipe helpt je verder!

2414-page41-20200110.jpg

In de tweede helft van het jaar is het bij gemeenten weer tijd voor de interimcontrole van de accountant. Dit is onderdeel van de controle van de jaarrekening en leidt tot een managementletter. Voor veel gemeenten is het elk jaar weer een uitdaging om de “lijst met op te leveren stukken” tijdig en kwalitatief goed op te leveren. En dit dan ook nog op een efficiënte manier; in één keer goed en geen dubbel werk.  

Onze ervaring is dat de belangrijkste succesfactor daarbij is om de verwachtingen over en weer goed af te stemmen tussen de verschillende stakeholders. Bij veel gemeenten bestaan de stakeholders uit de accountant, de leveranciers van informatie in de lijn, het management, de financiële medewerkers, de medewerkers verbijzonderde interne controle (VIC) en de concerncontroller. Het gaat zowel om de inhoud, als ook om een realistische planning en het beschikbaar stellen van voldoende uren. Dit is niet alleen een afstemming vooraf, maar ook tijdens de rit als er zaken anders lopen dan afgesproken.  

Haute Equipe kan je op verschillende manieren ondersteunen. Zo kunnen we als onafhankelijke partij het proces begeleiden, de aangeleverde informatie beoordelen, vragen van de accountant uitzetten, en bijvoorbeeld de follow-up van de eerdere managementletters voor je controleren. Daarnaast hebben wij ook adviseurs die de reguliere financiële en VIC- werkzaamheden voor jou kunnen uitvoeren.

Kortom, Haute Equipe kan je op verschillende manieren verder helpen bij de interimcontrole! 

Neem contact op met Peter van Oosten voor meer informatie (06-21509834 of peter@haute-equipe.nl).

Terug naar overzicht
1602773061806.jpg
Marco Kleijhorst
Senior adviseur
2414-page41-20200110.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.