Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

De sociaal domein opdracht van Bo Buijs

opdrachtinbeeld-bobuijs.png

De sociaal domeiners van Haute Equipe zitten door heel het land ‘op’ opdracht. Maar, wat voor opdrachten? En wat doen ze precies? In deze rubriek willen we jou zo nu en dan kennis laten maken met onze adviseurs en de opdrachten die zij doen. Deze keer: Bo Buijs

In 2017 stapte Bo Buijs als trainee het kantoor van Haute Equipe in, toen nog, Haarlem binnen. Inmiddels is zij adviseur, een van de twee aanvoerders van het team sociaal domein van Haute Equipe en heeft zij veel opdrachten voor verschillende opdrachtgevers uitgevoerd. De laatste tweeënhalf jaar heeft Bo zich voornamelijk met contractmanagement bezig mogen houden; voor de gemeente Zaanstad, de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond (GRJR) en de gemeente Putten.

Opdrachten als contractmanager
Bij de gemeente Zaanstad hield Bo zich met iets heel anders bezig voordat ze werd teruggevraagd om het contractmanagement op het gebied van hulpmiddelen, vervoer, trapliften, woningaanpassingen en mantelzorgwaardering op te pakken. “Ik ben er trots op dat Zaanstad mij terugvroeg. Ook omdat ik nog geen ervaring als contractmanager had”. Daarna belandde Bo, via een oud-collega, bij de GRJR en hield zij zich als contractmanager bezig met de jeugdhulpcontracten pleegzorg, crisis en dagbehandeling, het verbeteren van processen en meer algemeen met de doorontwikkeling van het contractmanagement. Over dat laatste zegt Bo: “Bijvoorbeeld de samenwerking tussen contractmanagement en de afdeling financiën. Die samenwerking is in mijn tijd echt verbeterd”.

Daarna keerde Bo weer terug bij een opdrachtgever; de gemeente Putten. In haar tweede periode, met de ervaring die ze inmiddels had opgedaan, mocht Bo proberen het contractmanagement in Putten nog beter neer te zetten. “Ik maakte een startfoto, deed bevindingen en op basis daarvan heb ik een inwerkprogramma opgesteld. Aan de hand van dat programma heb ik in Putten een medewerker ingewerkt. Voor diegene was het contractmanagement nieuw. Ik heb geprobeerd hem zo snel mogelijk zelfstandig taken op te laten pakken, en mijzelf gaandeweg meer als sparringpartner of vraagbaak in te zetten”.  

“Sinds deze ervaringen weet ik dat ik het neerzetten van contractmanagement bij een opdrachtgever en iemand opleiden en inwerken heel leuk vind”.  

opdrachtinbeeld-bobuijs3.png

GRJR
Bij de GRJR was Bo een van de drie personen die een nieuwe collega inwerkte; Marjolein de Gooijer.  

Voor Marjolein was zowel de GRJR als het vak contractmanagement nieuw. “Daarom had ik de behoefte te beginnen met een stuk basiskennis. Dat heb ik bij Bo aangegeven en zij luisterde gelukkig naar mijn behoefte. Al snel werd duidelijk dat van de drie collega’s Bo degene was die aan mij de meeste werkzaamheden zou overdragen. Vanaf dat moment hebben we dagelijks contact gehad, heeft ze me meegenomen naar vergaderingen en stelde ze me voor aan zorgaanbieders. Vanwege corona vooral via Teams, maar daar waar mogelijk fysiek. Dat werkt, vind ik, met een overdracht prettiger. In de laatste weken van Bo bij de GRJR hebben we het veel gehad over een project dat onder haar viel. Dat was prettig, omdat dat na Bo’s vertrek direct op mijn bordje zou komen te liggen”.  

Collega Haute Equipe
Iemand anders die door Bo is ingewerkt is haar Haute Equipe-collega Niels de Boer. “Ik heb bij Bo aangegeven dat het contractmanagement mij interessant lijkt. Aan de hand van het inwerkprogramma dat ze in Putten heeft ontwikkeld en praktijkvoorbeelden laat Bo mij kennismaken met het contractmanagement. In het programma zitten modules over inkoop, het sturen op contracten, de samenwerking met beleid, administratie, toegang en toezicht, en over contract- en kwartaalgesprekken met jeugdhulpaanbieders. Elke keer nemen we een van deze modules door. Van tevoren bereid ik mij voor, bijvoorbeeld door het doornemen van een verordening”.

“Het is en blijft theorie, maar ik ruik wel aan het vak en kan straks met een goede basis van waarde zijn voor een opdrachtgever. De modules hebben me in ieder geval gesterkt in het idee dat het contactmanagement mij ligt”.

Gewoon heel erg leuk
“Door mijn kennis van het contractmanagement in drie omgevingen – een kleinere en een grotere gemeente en een gemeenschappelijke regeling – kan ik verschillende opdrachtgevers bedienen met een passende aanpak. Want, optimaal contractmanagement vraagt maatwerk. Wat bij de ene opdrachtgever werkt, hoeft niet ergens anders te werken. En het inwerken vind ik gewoon heel erg leuk”. Marjolein en Niels hebben ook een goed gevoel overgehouden aan de samenwerking met Bo. Marjolein: “Bo is laagdrempelig, gezellig en energiek”. Niels: “Bo heeft me supergoed geholpen. Ze nam echt de tijd en bracht de juiste combinatie van theorie en praktijk”.   

Ook op zoek naar Bo? Neem contact met haar op: klik.

Bekijk hier onze sociaal domein medior en senior adviseur vacatures. 

Terug naar overzicht
roeland-1.jpg
Roeland Dubbeld
Adviseur sociaal domein
opdrachtinbeeld-bobuijs.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.