Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

De adviseur vertelt - Gerrit Daleman

gerrit-daleman.jpg

In onze maandelijkse nieuwsbrief hebben we een vaste rubriek, de adviseur vertelt! Een van onze collega’s vertelt over zijn of haar opdracht. Deze keer is Gerrit Daleman aan het woord.

Al sinds maart 2020 ontkomen we niet aan het woord Corona. Dagelijks worden we geconfronteerd met de gevolgen van het virus. We beperken met zijn allen onze sociale contacten en reisbewegingen en dat heeft zowel zakelijk als privé een grote impact op ons. Hoewel het aantal faillissementen nu nog meevalt, denk ik dat er veel ondernemers zijn die het gevoel hebben dat hun levenswerk waarin zij al hun ziel en zaligheid hebben gestopt langzaamaan door hun vingers glipt.

Dat deze realiteit ook heel anders kan zijn bewijst mijn persoonlijke situatie. Als financieel adviseur in overheidsland heb ik het geluk dat mijn werk onverminderd hard is doorgegaan in het afgelopen jaar. Bovendien is gebleken dat een grote fysieke afstand tot de klant geen enkele belemmering oplevert in een tijd waarin we elkaar slechts via de digitale kanalen ontmoeten. Ondanks mijn verhuizing van het noorden naar het zuiden van het land ben ik hierdoor nog steeds met heel veel plezier aan het werk voor de Friese gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

In het afgelopen jaar heb ik mij o.a. mogen inzetten voor het realiseren van een grote ombuigingsoperatie voor beide gemeenten. Net als vele andere gemeenten staan ook Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel voor grote financiële uitdagingen die met een gevarieerde set van maatregelen worden aangegaan in de komende jaren. De projectgroep waaraan ik deelnam was verantwoordelijk voor de algehele coördinatie van de uit te werken ombuigingsvoorstellen door diverse werkgroepen. In een dergelijke rol haal ik heel veel plezier uit het enthousiasmeren en verbinden van mensen, het kritisch meedenken bij uitgewerkte voorstellen en het aanjagen van voortgang op het geheel aan uitwerkingen.

Dat ik juist aan dit soort werkzaamheden kan en mag meewerken zorgt ervoor dat ik heel veel plezier heb in mijn werk. Via Haute Equipe zijn er in de afgelopen jaren deuren voor mij opengegaan die anders wellicht gesloten waren gebleven. Hierdoor heb ik diverse ervaringen opgedaan in het publieke domein en heb ik mij in een hoog tempo kunnen ontwikkelen tot de adviseur die ik vandaag de dag ben. Dat Haute Equipe mij daar goed bij helpt, blijkt ook uit de steun die ik heb gehad van mijn collega’s in de afgelopen jaren.

 

Terug naar overzicht
gerrit.jpeg
Gerrit Daleman
Financieel adviseur
gerrit-daleman.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.