Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Als startende adviseur, bij de grootste gemeente van Nederland

amsterdam-1.jpg

KLANT IN ZICHT l Gemeente Amsterdam


Als startende adviseur, bij de grootste gemeente van Nederland
Door Kelvin Moenis (adviseur – privacy jurist)
 
Het was het weekend van 30 augustus, het weekend voordat ik in dienst zou treden bij mijn nieuwe werkgever Haute Equipe. Ik liep over het zogenoemde ‘geitenpaadje’ in het Amsterdamse Bos, toen ik werd opgebeld door één van mijn nieuwe collega’s. Hij vertelde mij dat hij, samen met een team van 5 andere collega’s van Haute Equipe, in opdracht werkt bij de gemeente Amsterdam. Hij en zijn team zijn daar verantwoordelijk voor het behandelen van de subsidieaanvragen die bijdragen aan verduurzaming van de stad. Zo heeft de gemeente Amsterdam de afgelopen jaren, door middel van het toekennen van subsidies voor het aardgasvrij maken van woningen en voor het aanschaffen van elektrische voertuigen, ervoor gezorgd dat er belangrijke stappen worden gezet in de energietransitie. Dit team van Haute Equipe heeft, door het schrijven van de betreffende verordeningen en andere regelgeving, hier een grote bijdrage aan geleverd. Zij zijn er dan ook verantwoordelijk voor dat de subsidie aanvragen op een juiste manier beoordeeld worden. Alleen vanaf 1 januari 2020, zo vertelde mijn collega terwijl ik verder wandelde over het ‘geitenpaadje’, wil de gemeente Amsterdam dit over een andere boeg gooien.

Zij willen in het nieuwe jaar de werkzaamheden van het subsidieportaal luchtkwaliteit, overdragen aan het subsidieloket. De bijdrage van Haute Equipe hierin is om te zorgen dat deze overdracht in goede banen wordt geleid. Ondanks dat ik niet precies wist wat het verschil was tussen een subsidieportaal en een subsidieloket, viel ik hem niet in de rede en vervolgde hij nauwgezet zijn verhaal. Hij vertelde me dat het aanwezige team de gemeente Amsterdam tijdens deze overdracht zal gaan adviseren over het opstellen van de toekomstige regelingen, het uitzetten van vacatures, het eventueel inwerken van de geschikte kandidaten en dit alles naast hun normale werkzaamheden.
Nu was de vraag aan mij, of ik misschien dit team zou willen versterken. Ik zou dan, met mijn achtergrond als privacy jurist, ervoor zorgen dat deze overdracht volledig in overeenstemming is met de AVG. Zoals u zult begrijpen hoefde ik niet lang na te denken over deze aangeboden kans. Zo heb ik, in een weiland omringd door geiten, mijn eerste opdracht aangenomen. Dit zou een geweldige kans zijn voor mij om, nog voordat ik überhaupt in dienst was getreden, mijn loopbaan als adviseur een boost te geven. De gemeente Amsterdam is nu eenmaal niet bepaald een kleine gemeente om bij te beginnen.
 
Op dit moment zijn we ruim een maand verder en ben ik twee weken geleden begonnen met deze opdracht. Het aanwezige team van Haute Equipe heeft mij, op mijn eerste dag bij de gemeente, onder de vleugels genomen en mij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik nu, twee weken later, als een volwaardig lid kan meedraaien met het Haute Equipe-team en dat ik een opdracht heb aangenomen met een dubbele functie. Aan de ene kant ondersteun ik samen met het team van adviseurs het subsidieportaal en aan de andere kant werk ik als adviseur privacy. Deze aankomende maanden zijn wij hier druk bezig met het realiseren van de overdracht. Ik heb er dan ook, als ik zo even om mij heen kijk naar mijn collega’s, het volste vertrouwen in dat dit team deze overdracht tot een goed einde zal brengen.

Terug naar overzicht
coen.jpg
Coen Modderman
Juridisch adviseur
amsterdam-1.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.