Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

'Adviseur vertelt; Maikel van Kan'

maikel.png

Begin maart ben ik voor drie dagen in de week gestart bij SamenTwente in het projectteam Corona als assistent financial controller. De overige twee dagen ben ik nog aan de slag voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch, waar ik werkzaam ben voor de Tozo regeling. Doordat de Tozo regeling langzaam ten einde loopt is de overstap van ‘s-Hertogenbosch naar SamenTwente stapsgewijs mogelijk. SamenTwente (voorheen RegioTwente) is een overkoepelende organisatie waar onder andere de GGD Twente, de OZJT en Veilig Thuis Twente (VTT) onder valt. Het is een samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten.

Binnen de GGD Twente is er aan het begin van de pandemie een projectteam Corona opgezet. Het projectteam Corona is destijds opgetuigd om de Covid 19 crisis aan te pakken. Binnen het projectteam wordt er onderscheid gemaakt tussen het primair proces en ondersteunende activiteiten. Het primair proces bestaat uit de pijlers Testen, Vaccineren en Bron en Contactonderzoek ook wel BCO genoemd.

Het primair proces is verantwoordelijk geweest voor bijna de gehele aanpak en beheersing van Corona pandemie binnen de regio Twente en dus de 14 Twentse gemeenten.

Het voornaamste doel van het huidige projectteam is het voorbereid zijn op een eventuele volgende crisis en het evalueren van het verloop van de Corona crisis binnen de GGD Twente. Centraal hierin, staan de zogenaamde ‘’Lessons Learned’’ ofwel de geleerde lessen. Wat ging er goed, wat ging er minder goed en hoe kan dit bij een volgende crisis anders aangepakt worden. Ook wordt er contact gelegd met andere GGD‘en om te informeren hoe ze het daar aangepakt hebben.

Vanuit mijn rol als assistent financial controller ondersteun ik de financial controller die momenteel werkzaam is voor het projectteam. De opdracht is een leuke uitdaging en door de dynamische organisatie is geen dag hetzelfde. Ik hoop doormiddel van deze opdracht veel ervaring op te doen en mij verder te ontwikkelen.

Wil je net als Maikel ook deel uitmaken van ons team? Neem gerust een kijkje op onze openstaande vacatures in bijvoorbeeld team bedrijfsvoering via deze link.

Terug naar overzicht
jessica.jpg
Jessica Groskamp
Adviseur bedrijfsvoering
maikel.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.