Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

WBSO

Bent u ondernemer en houdt u zich bezig met innovatieve onderzoeken en ontwikkelingen? Dan is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) wellicht wat voor u. 

De WBSO is een fiscale regeling waarmee de kosten voor Research en Development (S&O) kunnen worden verlaagd, uw bedrijf draagt dan namelijk minder loonheffingen af. Met deze regeling wil het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondernemers stimuleren meer te investeren in onderzoek. 

Voorwaarden

  • U ontwikkelt zelf een product, productieproces of programmatuur en lost hierbij technische knelpunten op óf u zoekt een verklaring voor een verschijnsel.
  • U kunt alleen WBSO aanvragen voor toekomstige R&D-werkzaamheden.
  • U bent geen publieke kennisinstelling.
  • Uw bedrijf valt onder de inkomstenbelasting en u besteedt jaarlijks zelf minimaal 500 uur aan uw ontwikkeling of onderzoek en/of uw bedrijf valt onder de vennootschapsbelasting en u draagt loonheffing af voor uw werknemers die uw ontwikkeling of onderzoek uitvoeren (bijvoorbeeld BV of NV of zelfstandige met personeel).

Uw fiscale voordeel

Uw fiscale voordeel wordt gebaseerd op de daadwerkelijke kosten die zijn gemaakt.
Deze kosten bestaand uit R&D arbeid (uurloon R&D medewerkers x aantal uren besteed aan R&D) en R&D materialen. Deze kosten worden doorgegeven aan de belastingdienst. Vervolgens wordt 32% van deze kosten in mindering gebracht op uw loonheffing. 

Haute-Equipe heeft een gespecialiseerd WBSO team met jarenlange ervaring op het gebied van deze regeling. Wij stellen dan ook graag uw aanvraag voor u op en ontzorgen u gedurende het gehele traject.

Heeft u plannen en zoekt u financiering? Wij kunnen u helpen. Neem contact met ons op via info@haute-equipe.nl of 023-5471913 waarna een van onze WBSO specialisten snel op de lijn komt. 

Terug naar overzicht

 

innovatie.jpg

Neem contact op met Rob

rob-tijdelijk.jpeg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.