Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Werken en studeren bij Haute Equipe? Mark Hooglugt deelt zijn ervaringen.

instagram-of-linkedin.png

Op 1 september 2017 startte Mark Hooglugt na een afstudeeropdracht bij Haute Equipe als trainee bij onze organisatie. Mark maakt deel uit van onze eerste lichting trainees en stroomde in met een MER achtergrond, met voorkeur voor ons juridische team. Nu, iets meer dan 5 jaar later kijken wij deels terug, vertelt Mark over het combineren van zijn Master met het werken bij Haute Equipe en praat hij je bij over wat hij zoal doet bij onze klanten. 

Wil je vertellen over je huidige opdracht?
‘’Momenteel werk ik als subsidieadviseur voor de gemeente Dordrecht, dat doe ik nu meer dan een jaar en de opdracht loopt tot eind 2022. Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor de culturele subsidies, waar verschillende subsidieregelingen van toepassing zijn.

De gemeente Dordrecht heeft geld van het rijk gekregen om te investeren in de culturele sector. Denk hierbij aan musea, culturele stichtingen en ga zo maar door. Deze culturele sector kan dan subsidies aanvragen, waarna ik de stukken controleer en de subsidie rechtmatig kan verstrekken.’’

Wat vind je het leukste daaraan?
Wat ik met name het leukste vind aan subsidies an sich is dat ik met allerlei verschillende beleidsterreinen te maken krijg. Ik heb namelijk eerst bij de gemeente Amsterdam gewerkt op het gebied van duurzaamheid. Dan heb je ineens kennis van zonnepanelen en aardgasvrije woningen.

Nu werk ik binnen de culturele sector nauw samen met beleidsadviseurs, die weer met een andere blik kijken op subsidies. Het is tof om ze daarbij te helpen, om verstrekkingen mogelijk te maken. En dan binnen de lijntjes van regelgeving meedenken met organisaties is elke keer weer een leuke uitdaging.

Je gaat dus echt de diepte in met je opdrachten?
‘’Ja en dat is zo interessant, het proces blijft redelijk hetzelfde, met elke keer een andere inhoud. Het verschilt per gemeente, waar je elke keer bepaalde expertise nodig hebt.

Er zijn verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld een regeling die ik in Dordrecht uitvoerde; een innovatieregeling, wat weer geheel anders is.

‘’Werk combineren met je Master? Haute Equipe was hierin heel flexibel!’’ – Mark Hooglugt

Kan je het einddoel omschrijven als subsidieadviseur?
‘’Het uiteindelijke doel is lastig te omschrijven, maar het is bijvoorbeeld dat je wordt ingehuurd voor een tijdelijke regeling. Het doel is om alle subsidies een succes te maken. Je hebt een potje met geld, en je zorgt dat dit bij de partijen komt.’’

Welke subsidie aanvragen vind jij zelf echt leuk om te behandelen?
‘’Iedereen vindt bepaalde beleidsterreinen toffer, ik had dat met duurzaamheid. Met name daar leverde het duurzame ideeën op. Dit heb ik ook met cultuur en sociale subsidies, waar je echt mensen helpt. Je moet veel contact hebben met de aanvrager en de afwisseling maakt het leuk. Als ik een oplossing kan verzinnen waar alle partijen blij mee zijn, dan is dat echt geweldig

Hoe ziet je werkweek er zoal uit?
‘’Ik werkte afgelopen jaar drie dragen per week voor Dordrecht. Ik werkte minimaal één keer per week vanuit Dordrecht en één á twee dagen op het kantoor in Hoofddorp. Ik ga met name naar de gemeente voor afspraken, vergaderingen en overleggen en ga dan tevens aan de slag met subsidieaanvragen. Als ik dan even moet overleggen is het makkelijk om een collega op te zoeken.’’

Hoe is de combinatie van werk en studie?
‘’Ik heb naast het werk bij Haute Equipe in deeltijd een master gedaan. Eerst een premaster en daarna een master, beiden in combinatie met het werk bij Haute. Het is pittig, maar het is zo fijn dat het kan. Ik wilde echt werken en studeren, op deze manier was dat mogelijk. Vanuit het traineeship ben ik doorgestroomd binnen Haute Equipe en heb ik naast het afronden van mijn bachelor ook mijn master afgerond. Hiervoor heb ik een studieovereenkomst afgesloten, en dat gaf een hoop rust en vrijheid. Haute Equipe is hierin heel flexibel, zonder Haute was het mij nooit gelukt!"

Wil je ook studeren en werken? Solliciteer hier op een van onze vacatures.

img-2439.jpg

Terug naar overzicht
1582377068975.jpg
Wiep Aanhane
Marketing
instagram-of-linkedin.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.