Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Welkom Bart!

img-2553-1.png

Bart van Zanten werkt sinds 1 november 2023 bij Haute Equipe. Op 3 december start Bart bij de BEL-combinatie (Blaricum-Eemnes-Laren) als adviseur OOV/crisisbeheersing, digitale- en zorgveiligheid. Bart heeft zijn ervaring met dat vakgebied voornamelijk in Wijdemeren opgedaan.

Hoe gaat het met je en hoe bevalt het je binnen Haute Equipe Juridisch? 

Ik ben natuurlijk net begonnen, maar de eerste indrukken van Haute Equipe en het team Juridisch zijn goed! De collega's zijn benaderbaar en de sfeer is fijn. 

Heb je al een eerste opdracht bij Haute Equipe?/Wat loopt er nu?

Samen met de collega's van Sales ben ik op zoek naar een interessante opdracht als adviseur Openbare Orde en Veiligheid (OOV). Terwijl ik dit schrijf is er contact met de BEL-combinatie (Blaricum, Eemnes en Laren) of ik wat kan betekenen voor hen. In de tussentijd ben ik kennis aan het maken met de collega's bij Haute Equipe die ik nog wat minder of niet gezien of gesproken heb. 

Wat heb je tijdens je studies geleerd wat je graag mee wilt nemen in je werk? 

Tijdens mijn studie Integrale Veiligheidskunde (IVK) is ingepeperd dat een goede veiligheidskundige vooral een spin in het web moet zijn en dus de regie pakt om de juiste partijen bij elkaar weet te brengen om veiligheidsproblemen op te lossen. In mijn drie jaar als adviseur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Wijdemeren is gebleken dat dit inderdaad van groot belang is. Dat zal in ieder geval dus iets zijn dat ik blijf meenemen. Daarnaast studeer ik momenteel Internationale Betrekkingen op het gebied van conflict, geweld en veiligheid in Utrecht. Ik vind het leuk om de academische vaardigheden die ik daar leer te combineren met de praktische ervaringen van IVK en het werkveld om tot oplossingen te komen die werken in de prakrijk. 

Hoe was het werk in Wijdemeren?

Wijdemeren is qua inwoners (24.000) een kleine gemeente, maar qua oppervlakte vrij groot, groen en zeer waterrijk. De organisatie is vrij plat en als een van de drie adviseurs Openbare Orde en Veiligheid (OOV) stond ik dicht bij het bestuur. Ook was het een gemeente waar veel gaande was. Het werk was erg divers, maar soms ook wat ingewikkelder. Al met al heb ik een heel leerzame en, ook dankzij het hechte OOV-team, een leuke periode achter de rug.

Kun je iets vertellen over je achtergrond en specialisaties?

Ik heb eerst Integrale Veiligheidksunde (IVK) in Utrecht gestudeerd. Na deze studie ben ik op zoek gegaan naar een interessante master, maar geen masters die aansloten op deze studie die mij echt interessant leken. Daarom heb ik in het laatste jaar van IVK besloten een tweede bachelor te volgen. Ik was altijd al geïnteresseerd in geschiedenis en internationale veiligheidsvraagstukken. Vandaar dat ik gekozen heb om Internationale Betrekkingen op het gebied van conflict, geweld en veiligheid te studeren in Utrecht. Aan het begin van mijn tweede jaar van deze studie werd ik benaderd door een kennis die ook IVK had gestudeerd en inmiddels werkzaam was bij de gemeente Wijdemeren. Via hem ben ik toen begonnen als junior adviseur OOV om naast mijn studie ook alvast wat werkervaring op te doen. Bij Wijdemeren heb ik snel kunnen leren hoe het is om als beleidsadviseur te werken en dankzij de kansen die de organisatie bood ben ik snel doorgegroeid al adviseur OOV. 

Wat ga je voor leuke dingen bij HE-Juridisch doen intern en extern?

Vanaf het moment dat ik bij HE binnenkwam ben ik met mijn neus in de boter gevallen. Ik heb de medewerkersbijeenkomst in oktober bijgewoond, heb al aan kunnen sluiten bij het teamuitje van het team Juridisch en ben mooi op tijd voor de 35- activiteit. Wanneer ik langer bij HE zit zal blijken welke leuke dingen ik nog meer kan en ga doen.

Welke opdrachten hoop je te kunnen doen?  

Mijn voornaamste "wens" is vooral te leren van andere gemeenten op Openbare Orde en Veiligheid in algemene zin. Specifiek lijkt het mij leuk om mij wat meer te specialiseren op ondermijning, digitale veiligheid en maatschappelijk ongenoegen/onrust of om een keer een specifiek (afgebakend) project te doen. 

Wat spreekt je zo aan in het vakgebied OOV?

OOV is een dynamisch werkveld waar je veel moet schakelen tussen de meer beleidsmatige kant van de gemeente en de ad hoc zaken waarbij je snel moet schakelen. Als OOV'er kan je wat betekenen voor een veiligere samenleving. Dit kan uiteraard niet alleen maar door repressief op te treden, maar juist door acties en beleid ook te richten op preventie. Daarvoor heb je inwoners, bedrijven en andere afdelingen binnen de gemeente nodig. Deze afwisseling en het samenwerken met anderen maakt het werk als OOV'er interessant. 

Wat doe je naast je werk graag?

Ik fitness graag, houd van festivals, uitgaan en uiteten met vrienden en ik ben uiteraard nog druk bezig met mijn studie. 

Waarom ben je als Utrechter voor Feyenoord?

Dat lijkt me vanzelfsprekend. Ik denk zelfs dat de vraag zou moeten zijn: waarom zou je, waar dan ook in Nederland, niet voor Feyenoord zijn? Hoe kun je nu niet houden van de passie, het lijden, de strijd, de onvoorwaardelijke steun en de ontlading bij het halen van succes die horen bij het Feyenoorder zijn?

Terug naar overzicht
George Patijn
Adviseur
img-2553-1.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.