Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Subsidieklant aan het woord: Guido de Groot Design

wbso-guido.png

In onze subsidierubriek 'Klant aan het woord' komt dit keer Guido de Groot Design aan het woord over de samenwerking met Haute Equipe op het gebied van WBSO. 

Guido de Groot Design is gespecialiseerd in innovatieve interieurs en exterieurs voor zowel luxe motor- als zeiljachten. Door de jaren heen is het ontwerpbureau van Guido de Groot zo geëvolueerd dat het samenwerkt met enkele van de meest prestigieuze scheepswerven ter wereld. Veel van de projecten combineren interieur- en exterieurontwerp en omvatten zeiljachten, snelle motorcruisers en rustigere verplaatsingsjachten. Dit zijn ontwikkelingen waar Guido de Groot Design op vooruit wil lopen. Hierdoor zijn zij volop bezig met verschillende R&D projecten.

In de motor- en zeiljacht bouw is het belangrijk dat Guido de Groot Design haar toonaangevende positie behoud en deze voortdurend verder uitbouwt. Daarnaast zorgen verschillende ambities binnen de scheeps- en zeevaart ervoor dat er technologische maatregelen genomen moeten worden, zoals schone motoren met een ander aandrijfmechanisme. Guido de Groot werkt hierbij samen met een groep van experts die op diverse niveaus kwalificaties bezitten. Op deze wijze kunnen zij opdrachten aannemen die vragen om een technologische innovatie en waardoor er, met inzet van deze experts, gewerkt kan worden aan de technische oplossing. Deze innovatieve ontwikkelingen brengen ze onder in WBSO aanvragen.

De afgelopen jaren heeft Haute Equipe succesvol Guide de Groot Design kunnen ondersteunen met het schrijven, indienen en beheren van hun WBSO aanvragen. WBSO staat voor ‘Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk’ en hiermee stimuleert de overheid ondernemers om te innoveren. De WBSO is een fiscale maatregel waarbij een deel van de kosten en uitgaven voor een R&D project verlaagd kunnen worden via een korting in de belastingaangifte. Dit geeft Guido de Groot Design meer ruimte om de complexe vraagstukken op een bevredigende wijze uit te werken.

Bekijk hieronder het filmpje van de heer Guide de Groot, Directeur van Guide de Groot Design, wat de WBSO voor zijn bedrijf betekent.

Haute Equipe
Bij Haute Equipe werken adviseurs die veel ervaring hebben met de WBSO. In nauw overleg met de klant wordt de WBSO aanvraag opgesteld voor projecten en werkzaamheden welke hiervoor in aanmerking komen. Mocht dit tot aanvullende vragen van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) leiden, dan beantwoordt de adviseur deze vragen in overleg met de klant.

Onze werkzaamheden voeren wij uit op basis van no-cure-no-pay: alleen bij een positief besluit ontvangt u van ons een factuur. Ook bieden wij na een positieve beschikking van RVO,  ondersteuning aan bij de WBSO-administratie en begeleiding bij eventuele controles.

Meer weten?
Bent u nieuwsgierig of ook u gebruik kunt maken van de WBSO? Neem dan contact op met onze adviseur Karin Korse via karin.korse@haute-equipe.nl


Terug naar overzicht
karin-foto.jpg
Karin Korse
Subsidieadviseur
wbso-guido.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.