Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Traineeship tot nu toe

foto-trainees.jpg

Even voorstellen… Wij zijn Astrid, Eva, Lorenz, Niels, Sanne, Thomas, Tim en Yasmijn. Wij zijn op 1 maart 2021 gestart als trainees van Haute Equipe Partners in Public B.V. Onze achtergronden verschillen van elkaar: bedrijfsvoering, sociaal, juridisch en subsidies. Eigenlijk zijn wij een mini-Haute Equipe én zo voelt het ook, want als trainees hebben wij al snel een band met elkaar opgebouwd en helpen wij elkaar zoals een échte Haute Equipe’er dat ook zou doen.

Wij willen jullie graag meenemen in onze ervaring met het traineeship tot nu toe. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor iedereen spannend is om te beginnen aan een nieuwe baan. Of je nu al een baan hiervoor hebt gehad of dat je direct uit de studiebanken aan het werk gaat; het is en blijft spannend. Die spanning is al snel weggetrokken toen wij onze voeten in het kantoor van Haute Equipe zetten. We zijn met open armen ontvangen en wij hebben snel het gevoel gekregen dat wij van harte welkom zijn.

Het traineeship is opgebouwd uit verschillende modules die gericht zijn op het ontwikkelen van jezelf op persoonlijk vlak en op professioneel gebied. De eerste twee weken staan in het teken van het leren kennen van elkaar, van het bedrijf en van de publieke sector waarvoor wij opdrachten uit gaan voeren. Dit hebben wij als zeer leerzaam ervaren, want we zijn meegenomen in de wereld van Haute Equipe. Door de interactieve lessen blijven wij geïnteresseerd in het onderwerp én is het natuurlijk leuk om veel te weten te komen over ons bedrijf. Zo hebben wij bijvoorbeeld de volgende modules gedurende de eerste twee weken gevolgd:

  • Kwaliteitsmanagement
  • HE-doet!
  • Intaketraining
  • Structuur overheid en structuur gemeenten
  • Persoonlijke ontwikkeling

Na deze twee weken zijn de meesten van ons gestart aan een opdracht bij een gemeente of een andere overheidsinstanties. Denk aan: het ondersteunen van het duurzaamheidsteam, het uitvoeren van de TOZO-regeling, financial controller, projectleider van de wet maatschappelijk ondersteuning, behandelaar bezwaarschriftprocedures, medewerker openbare orde en veiligheid. Dit is tegelijkertijd onze eerste ervaring met het werk van een Haute Equipe adviseur. In het begin was het voor iedereen zoeken, maar door de juiste begeleiding en ondersteuning, hebben wij de stof eigen kunnen maken om zo de wens van de opdrachtgever uit te voeren. Want dat is waar wij voor gaan: waardegericht werken met een glimlach! En geloof ons maar… die glimlach is er vanaf het begin af aan al.

Naast onze opdrachten volgen wij om de week modules op verschillende locaties. Haute Equipe heeft namelijk vier kantoren: Hoofddorp, Arnhem, Helmond en Leeuwarden. Ieder locatie hebben wij al mogen bewonderen. In deze modules gaan we in op de vier domeinen van Haute Equipe, waardoor wij nu weten welke onderwerpen de verschillende domeinen behandelen. Dit is ook handig bij het uitvoeren van onze opdrachten, want als we hulp nodig hebben bij een ander onderwerp, weten we bij welk domein we aan kunnen kloppen.

Maar het is niet alleen maar lessen volgen en hard werken ?… We hebben ook veel lol en maken veel dingen mee (heel cliché, maar wel gewoon heel erg waar). Van botsauto’s, tot heerlijke lunches, het uitwisselen van ideeën, het spreken van raadsleden, wethouders en gemeentesecretarissen tot een hotelovernachting in Leeuwarden.

Mocht je meer willen weten over het traineeship, neem vooral contact op met Nick Pijpers (+31-621509816).

Terug naar overzicht
eva-1.jpg
Eva Buitenhek
Adviseur OOV
foto-trainees.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.