Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Judith de Jong bij werkorganisatie HLTsamen

judith-1.jpeg

Ik ben Judith en ben werkzaam als junior financieel adviseur binnen het domein bedrijfsvoering. Afgelopen september ben ik begonnen aan een traineeship bij Haute Equipe. Voor mij was gemeenteland een onbekend terrein. Door mijn traineeship heb ik het gemeenteland leren kennen en heb ik mijzelf meer kunnen verdiepen in de financiën van de gemeenten. Mijn eerste opdracht (mijn volledige traineeship) heb ik bij de gemeente Lopik mogen uitvoeren. Bij de gemeente Lopik heb ik onder andere advies gegeven over de verrekening van btw van zonnepanelen op gemeentelijke vastgoed.

Voor mijn tweede opdracht wilde ik meer kennis en ervaring doen binnen de gemeenten. Daarbij had ik bij mijn ambitiegesprek bij Haute Equipe aangegeven dat ik fijn vond om meer begeleiding te krijgen. Daarnaast had een collega van Haute Equipe, Marco (senior financieel adviseur), aangegeven bij zijn ambitie gesprek dat hij het leuk zou vinden om iemand (junior) te gaan begeleiden. Dit was gelijk de match die wij beiden zochten. Voor mijn tweede opdracht kwam ik bij werkorganisatie HLTsamen. HLTsamen is een werkorganisatie van de gemeente Hillegom, Lisse en Teylingen. Dat je drie gemeenten en een werkorganisatie bedient maakt het complex maar ook heel leerzaam. Het is fijn om bij een opdrachtgever binnen te komen en je weet dat er begeleiding is. Iemand die je helpt met je opdrachten waaraan je altijd een vraag kan stellen.

Bij mijn ambitiegesprek had ik aangegeven dat ik een cursus BBV (Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten) wilde volgen. Dit sloot goed aan op mijn eerste opdracht bij HLTsamen, de verordening 212 actualiseren voor alle drie de gemeenten en HLTsamen. Hierbij was mijn kennis van de BBV cursus nog minimaal. Bij de opdracht heb ik veel voorwerk gedaan en heeft Marco de controle gedaan. Hierbij was het een goede samenwerking waarmee ik mijn kennis van de BBV opgedaan heb en Marco een voorwerk heeft gekregen waar hij alleen nog een controle over hoefde te doen. Ik denk zeker dat zo’n samenwerking goed is voor mijn ontwikkeling.

Voor zowel Marco als mij was dit een leuke en leerzame ervaring. De match vinden van twee ambities van collega’s is naar mijn mening de kracht van Haute Equipe.

Terug naar overzicht
judith-1.jpeg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.