Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Stagiaires begonnen bij Haute Equipe Juridisch

fc929d4f-16bf-4608-bde2-9c7b424ed7fb.jpg

Eind mei zijn Aliena Lolohea en Dominique Grootewal hun stage begonnen bij HE-Juridisch. De eerste vier weken van hun stage hebben zij al verschillende ervaringen opgedaan.

Aliena en Dominique volgen beiden de opleiding HBO Rechten op de Hogeschool van Tio, maar zitten op verschillende vestigingen. Aliena volgt de opleiding vanuit de vestiging Amsterdam, Dominique zit op de vestiging in Hengelo. Hiervoor heeft Dominique Allround schoonheidsspecialiste afgerond op mbo-niveau, maar ze wilde toch liever wat anders gaan doen.

“Ik vond die opleiding erg leuk maar het was niet mijn droombaan voor later. Toen ik begonnen was met mijn eerste jaar van HBO Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam vond ik dit veel beter bij mijzelf passen, maar toen kwam de twijfel over HBO-niveau of universiteit. Ik heb na het halen van m’n propedeuse een tussenjaar genomen en daarna ben ik toch op HBO-niveau verder gaan studeren bij Hogeschool Tio. Ik heb er nu een paar weken stage op zitten bij Haute-Equipe en ik kan mijzelf geen betere stageplek wensen. Ik ben bezig met het schrijven van een artikel over 13b Opiumwet en de WAMS (Wet Aanpak Meervoudige problematiek Sociaal domein), verschillende uitzoekopdrachten over subsidies, bestuursrecht en de WOO (Wet Open Overheid). Ik voelde mij gelijk hier op m’n gemak. Ik werd hartelijk ontvangen en iedereen was erg enthousiast om eventueel samen te kunnen werken. Je merkte gelijk hoe de sfeer is en de gezelligheid onderling van zowel de collega’s als Marion en Frans. Ik werd gelijk de eerste week gevraagd om te helpen bij de open dag van HE in Arnhem en daarnaast werd ik ook uitgenodigd voor verschillende medewerkersbijeenkomsten. Bij HE word ik gezien als een collega en niet als een stagiair en dat is een groot verschil met andere bedrijven. Ik hoop hier veel te leren over het samenwerken in de publieke sector en de verschillende domeinen. Daarnaast wil ik graag mijn juridische schrijftaal verbeteren en een netwerk opbouwen voor later. Ik hoop ook na deze stage meer duidelijkheid voor mijzelf te hebben over mijn interesses in de verschillende domeinen.”

Aliena begon met de studie Internationaal & Europees recht aan de Haagse Hogeschool, maar dit bleek toch geen match te zijn. Na een tussenjaar in de horeca besloot zij wederom rechten te studeren, ditmaal aan Hogeschool Tio.

“Ik ben bij HE terecht gekomen via het Career Event van Hogeschool Tio, waar Marion en Ikrame samen klaar stonden om mij van alles te vertellen over het bedrijf. Na veel te hebben gepraat over een eventuele stage en ook gewoon te hebben gepraat, was voor mij de keuze voor een stageplek al snel gemaakt. Zoals Dominique al eerder aangaf, je voelt je hier meteen op je gemak. De mensen zijn vriendelijk, open en sociaal en ik vind dat dit bedrijf zeker een aanrader is als stageplek, vooral voor studenten die het wellicht nog spannend vinden om voor het eerst stage te gaan lopen.

In de beginperiode van mijn stage had ik aangegeven met name geïnteresseerd te zijn in privacy/AVG. Ik heb in het kader daarvan momenteel een aantal opdrachten, stukjes schrijven maar ook uitzoekwerk. Het fijne is dat ik echter niet compleet gebonden ben aan opdrachten die binnen privacy/AVG vallen, er wordt vanuit HE juist aangemoedigd om ook andere rechtsgebieden te ontdekken en om te kijken wat mij nog meer leuk lijkt. Na het afronden van de lopende opdrachten lijkt het me leuk om een aantal meeloopdagen in te plannen met collega’s van verschillende domeinen binnen HE en om me ook wat meer te verdiepen in andere rechtsgebieden waar HE zich mee bezig houdt.”

We wensen Dominique en Aliena een leerzaam en prettige vervolg van hun stage bij ons!

Terug naar overzicht
lorenz-van-der-ven-haute-equipe.jpg
Lorenz van der Ven
Juridisch adviseur
fc929d4f-16bf-4608-bde2-9c7b424ed7fb.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.