Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Stage lopen bij Haute Equipe - Florien

florien-2022.png

Met een kopje thee in de handen, tijdens de alumnidag van de opleiding Social Policy and Public Health in december, spraken Tim de Vries (destijds Haute Equipe-er) en Florien Korpershoek (als student) elkaar. Tim maakte Florien dermate enthousiast over Haute Equipe en de werkzaamheden dat zij 3 maanden later als stagiair aan de slag ging. Nu, vier maanden later, is het voor Florien tijd om afscheid te nemen en haar scriptie af te ronden.  

Aglaja, Bo en Marion hebben nog voordat ik was begonnen hun best gedaan om mij met een collega van het team sociaal domein mee te kunnen laten lopen. Wat daarbij hielp is dat ik veel vrijheid kreeg van mijn opleiding om de stage in te vullen. Het moest een zogenoemde meewerkstage zijn, maar ik kon de stage verder zelf inkleuren”.

“Een Haute Equipe-collega kon mijn hulp goed gebruiken. Zij had op dat moment een opdracht bij de HLT-gemeenten (Hillegom, Lisse, Teylingen)”. Florien zorgde ervoor dat een dynamisch werkplanningsbestand (wie doet wat, en hoeveel tijd en plezier zit er in die werkzaamheden) gevuld werd door alle leden van het team waar onze Haute Equipe-collega leiding aan gaf. “Ik peilde bij de teamleden of zij bij het invullen van het bestand ondersteund konden worden. Ik sprak de teamleden ook over de inhoud, en dat heeft me de kans gegeven een blik te krijgen op het brede sociaal domein”.

“Net als dat je moet leren leren, moet je ook leren werken. Dat zit ‘m ook in vrij basale dingen, zoals timemanagement”. Het combineren van een scriptie, meedraaien bij de HLT-gemeenten en de reistijd van huis naar werk (en terug) heeft Florien veel geleerd. Het is “best wel druk” gebleken, aldus Florien, “zeker ook omdat het reizen veel energie kost”.

Haar stage heeft Florien nog meer gebracht. “Ik heb kennisgemaakt met heel veel leuke collega’s bij Haute Equipe en binnen de HLT-gemeenten (“een soort dubbele familie”), maar ook met de vele afkortingen die in gemeenteland worden gebruikt haha. Ik vond het heel fijn dat ik door Haute Equipe echt als werknemer werd gezien. Ik werd uitgenodigd voor de medewerkersbijeenkomsten, mocht deelnemen aan een dag voor jonge Haute Equipe-ers, en merkte dat mensen bereid waren met mij van gedachten te wisselen. Ik voelde me erg gerespecteerd”.         

Terug naar overzicht
roeland-1.jpg
Roeland Dubbeld
Adviseur sociaal domein
florien-2022.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.