Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

NL Doet door Haute Equipe

he-doet-2022.2.jpg

Op vrijdag 11 maart was het zo ver: NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 4 locaties in het land kwamen Haute-Equipers bijeen om de handen uit de mouwen te steken en een bijdrage te leveren. In Arnhem is een schoolplein vergroend, in Helmond en Hoofddorp zijn (eco) tuinen klaar gemaakt voor het seizoen en in Stiens (bij Leeuwarden) is er op een kinderboerderij hard gewerkt om alles pico bello te maken voor de opening in april. Het was een stralende dag, dus het weer zat mee en een mooie gelegenheid om samen met collega’s wat te doen.

De kinderboerderij Donia State in Stiens is ook een dagbesteding, waar iedereen ons vol trots en enthousiasme meenam in wat ze daar allemaal doen. De dagbesteding zet in op talenten, focus op wat je wél kunt in plaats van wat je niet kunt. Er waren veel verschillende klusjes en iedereen werd ingezet op een passende plek. Wij als Haute-Equipers mochten samen met een aantal anderen een schelpenpad aanleggen… en wat was het hard werken! We hadden beginnende blaren in de handen en flinke spierpijn, maar we hebben ook ontzettend gelachen en op een mooie manier verbinding kunnen maken met de andere deelnemers. Wat ons betreft is dit absoluut voor herhaling vatbaar, dus tot volgend jaar!

he-doet-2022.1.jpg

In Hoofddorp is hard gewerkt bij De Heimanshof. Een groene oase midden in stedelijk gebied. Er zijn hier zo’n 800 soorten (grotendeels inheemse) planten en bomen. Er worden door het jaar heen verschillende activiteiten op het terrein georganiseerd. Basisscholen uit Haarlemmermeer komen naar De Heimanshof voor natuurlessen. Ze leren over biodiversiteit, grondstoffen, energie, water en moestuinieren. Verder is er ook een dagbesteding gevestigd.

Er zijn veel verschillende werkzaamheden opgepakt. Zo zijn de schooltuintjes gereed gemaakt voor het nieuwe seizoen, werden grote (en vooral zware ?) keien verplaatst, zijn omheiningen vernieuwd met vlechtwerk en er zijn houten hekjes aangepast. Hard werken, maar vooral veel plezier met elkaar en de andere vrijwilligers. Ook gaven de bevlogen vrijwilligers van De Heimanshof ons nog een uitgebreide rondleiding over het prachtige terrein. Bedankt voor de mooie dag en graag tot volgend jaar!

Terug naar overzicht
anne.jpg
Anne Viersen
Adviseur sociaal domein
he-doet-2022.2.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.