Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

NIEUWE MEDEWERKER l Monique Nijkamp

6531-page41-20201008-1.png

Met trots kan ik vertellen dat ik per 1 september de overstap heb gemaakt naar Haute Equipe Partners in Public. Ik heb bijna twintig jaar bij gemeenten gewerkt, in verschillende functies en beleidsvelden, maar wel altijd in het sociale domein. Dat is ook waar mijn interesse en mijn hart ligt: betekenisvol werk voor (kwetsbare) mensen.   

Als senior juridisch adviseur binnen het sociaal domein kan ik gemeenten ondersteunen bij vraagstukken over de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning, maar vragen over bijvoorbeeld leerplicht, tijdelijk huisverbod of subsidies beantwoord ik ook graag. Ik ben breed georiënteerd binnen het sociaal domein en graag bereid me te verdiepen in nieuwe materie. Omdat ik zowel ervaring heb met beleidswerk als met juridische advisering leg ik altijd de verbinding tussen uitvoerende, beleidsmatige en de juridische aspecten van een probleem of vraag. Deze hang naar het combineren van theorie en praktijk blijkt ook wel uit mijn studiekeuzes: na het afronden van de brede studie HBO Management, economie en recht heb ik gekozen voor een (theoretische) verdieping met de studie Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen (specialisatie bestuursrecht).   

Wat mijn vak voor mij zo interessant en leuk maakt, is dat ik iedere dag probeer mee te denken, te adviseren en een oplossing te zoeken voor “echte” situaties. Een gezin dat probeert alle zeilen bij te zetten om voor hun kind met een beperking de hulp te regelen die het nodig heeft, de burgemeester die moet beslissen of een pleger van huiselijk geweld nog langer niet welkom is thuis, collega’s die proberen zo goed mogelijk ondersteuning voor inwoners in te kopen of een mevrouw die vraagt om een rolstoel, maar veel meer ondersteuning nodig blijkt te hebben in haar leven. In al deze situaties zijn er juridische vraagstukken waar ik graag in mee denk. De kunst is wat mij betreft ook dit juridisch advies zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen. Dus zonder onnodig jargon of wollige taal.   

Dit laatste kan ik prima thuis oefenen, als mijn kinderen van 8 en 10 jaar vragen wat mama nu eigenlijk de hele dag doet “op het werk”. Mijn kinderen en mijn man zorgen er ook voor dat ik voldoende ontspanning vind naast mijn werk. Als het even kan trekken we er op uit met onze camper, om andere landen en culturen ontdekken en te genieten van de vrijheid. Maar “bie oons” in de Achterhoek is het ook prachtig! Al wandelend ontdek ik steeds meer van deze mooie omgeving.   

Denkt u na het bovenstaande, ik kan wel een verbindend en begrijpelijk juridisch advies gebruiken, schroom dan niet om contact met me op te nemen (monique.nijkamp@haute-equipe.nl). Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan voor uw organisatie!   

Terug naar overzicht
coen.jpg
Coen Modderman
Juridisch adviseur
6531-page41-20201008-1.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.