Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Nieuwe collega: Martin Prins versterkt Haute Equipe Juridisch

linkedin-post-1.png

Op 1 februari is Martin Prins bij ons begonnen als senior juridisch adviseur binnen Haute Equipe Juridisch. Hij versterkt de vakgroep Bestuursrecht. Hieronder maken we kennis met hem!

Martin, wat fijn dat je bij ons bent begonnen. Hoe gaat het met je en hoe bevalt het bij Haute Equipe?

Ik ben 1 februari jl. begonnen bij HE. Al vanaf de sollicitatie in november 2022 ervoer ik het contact met de directie en de collega’s als warm. Dat was ook zo bij de introductiedag op 1 februari. Behalve dat de aandachtsgebieden waarmee HE zich profileert aansluiten bij mijn interesses, kennis en ervaring, gaf die warme indruk de doorslag om het avontuur met HE aan te gaan.

Wat goed om te horen! Kan je iets vertellen over je achtergrond en loopbaan tot nu toe?

Begin jaren ‘90 kwam ik terecht bij de gemeente Ermelo. Ik begon daar op de afdeling sociale zaken als juridisch medewerker. Na vier jaar maakte ik de overstap naar de gemeente Nieuwegein. Ik was daar uitsluitend bezig met bezwaar en beroep. Ik solliciteerde bij de IND en werd aangenomen als senior beslisser asiel. Vervolgens besloot ik mijn oude werk als juridisch medewerker bij een sociale dienst weer op te pakken, maar nu interim via Langhenkel en daarna via BMC. Ik heb bij deze bureau’s voor verschillende gemeenten gewerkt. Ik verlegde mijn werkterrein naar die van beleidsadviseur in het sociaal domein. Na mijn periode bij BMC ben ik in 2013 begonnen bij de gemeente Putten als beleidsmedewerker sociaal domein. In 2017 kwam ik erachter dat ik graag weer terug wilde naar mijn juridische roots. Dat was mogelijk binnen de gemeente Putten. Ik was de afgelopen jaren werkzaam als secretaris van de commissie bezwaarschriften en als juridisch adviseur voor collega’s en bestuur. Hoewel ik door mijn taken als secretaris redelijk allround ben, liggen mijn interesses nog steeds bij de juridische kant van het sociaal domein en bij subsidies. Na tien jaar in Putten te hebben gewerkt, vond ik het tijd om mijn werk in een andere omgeving en als adviseur voort te zetten.

Je hebt al op veel mooie plekken mogen werken. Welke type opdrachten hoop je voor en bij onze klanten te gaan uitvoeren?

Opdrachten die mij aanspreken zijn die van secretaris van een commissie bezwaarschriften, liefst in combinatie met die van juridisch adviseur (vooral binnen het sociaal domein en subsidies). Ook vind ik de begeleiding bij het opstellen van verordeningen en beleidsregels interessant.

En wat zou je leuk vinden om binnen Haute Equipe te gaan doen?

Ik word er blij van als ik van betekenis kan zijn voor collega’s, bijvoorbeeld door het meedenken met collega’s over een juridisch vraagstuk dat mij aanspreekt.

Dan ben je gelukkig op het juiste adres! Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Billy Elliot. Dat is een film over een elfjarig jongetje uit een mijnwerkersgezin in het noordoosten van Engeland. Het speelt zich af in de jaren ‘80. Billy wordt door zijn vader op boksles gestuurd. Hij heeft niets met boksen, maar wel met ballet. Zijn familie vindt het maar niets. Door zijn grote doorzettingsvermogen lukt het hem uiteindelijk zijn droom achterna te gaan. Hij wordt balletdanser. Het brengt mij tot het volgende motto: “Inside every one of us is a special talent waiting to come out. The trick is finding it”.

Wie inspireert jou enorm en waarom?

Een oud-collega juridisch adviseur die met veel charme en kennis uitstekend in staat is de vraag achter de vraag te ontdekken en die de vraagsteller meestal weet te enthousiasmeren om de casus op een juridische verantwoorde wijze op te lossen. Hij heeft daarbij vooral veel aandacht voor wat juridisch wel mogelijk is in plaats van wat niet verantwoord is.

 Tot slot. Wat betekent maatschappelijk resultaat voor jou? En hoe hoop jij binnen HE bij te dragen aan maatschappelijk resultaat?

Dat de overheid diensten levert aan de burger waar die burger ook daadwerkelijk behoefte aan heeft. De burger moet het gevoel hebben dat de overheid hem of haar serieus neemt. Ik probeer in mijn werk binnen HE en binnen de juridische kaders als adviseur zo goed mogelijk rekening te houden met de behoefte van de burger.

Terug naar overzicht
lorenz-van-der-ven-haute-equipe.jpg
Lorenz van der Ven
Juridisch adviseur
linkedin-post-1.png

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.