Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Klant in zicht: Het Hogeland

het-hoge-land-1.jpg

Door Coen Modderman (adviseur Haute Equipe & Thorbecke-fellow Universiteit Leiden)

Na een behoorlijke periode in de wetenschap (aan de Universiteit Utrecht) te hebben gewerkt, maakte ik ruim een half jaar geleden de overstap naar Haute Equipe. Na veel over bestuurs(proces)recht te hebben gedoceerd en geschreven, leek het mij namelijk tijd om dit rechtsgebied eens in de praktijk te gaan meemaken. Mijn eerste klus als gedetacheerd juridisch adviseur bracht mij naar Het Hogeland: een prachtige Noord-Groningse gemeente die sinds 1 januari 2019 bestaat.
 
Het Hogeland bleek een geweldige eerste plek om het bestuursrecht in de praktijk te ervaren. Binnen het team Juridische Zaken mocht ik mij bezighouden met interessante en diverse klussen: bezwaar-/beroepsprocedures in het ruimtelijk domein, in het sociaal domein en over de Wob, werken aan voorstellen voor (wijziging van) regelgeving, een uitgebreide notitie schrijven over juridische kwaliteitszorg en nog veel meer. Bovendien was dit team JZ heel gezellig. En een team waarin iedereen veel met elkaar meedenkt en kennis en ervaring uitwisselt. Kortom: een leerzame en mooie ervaring!
 
Nu, na een half jaar Het Hogeland, door naar de volgende detachering: als jurist bij de gemeente Haarlemmermeer. Ik kijk er erg naar uit.

coen-m-nieuwsbrief.jpg

Terug naar overzicht
coen.jpg
Coen Modderman
Juridisch adviseur
het-hoge-land-1.jpg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.